Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vytržená hadice z vysavače

Od: kutilales* odpovědí: 7 změna:

Zdravím, prosím o radu jak připevnit vytrženou hadici vysavače, viz foto. Chtěl jsem poponést vysavač o pár metrů, jenže já hlupák ten vysavač nesl za hadici, ne za tělo, a tak se hadice z těla vysavače vytrhla. Nyní, když chci vysávat, tak musím do těla vysavače hadici zastrčit, jenže ta tam nesedí pořádně a při větším pohybu z těla vysavače vyskočí a já ji tam musím zase zandat. Takto se to při vysávání několikrát opakuje. Napadlo mě, že bych mohl na konec hadice nanést nějaké lepidlo, vložit hadici do těla vysavače a počkat než lepidlo uschne. Na druhou stranu nevím, jestli to není hloupost, a pokud to je dobré řešení, tak netuším, jaké lepidlo na to mám použít. Můžete mi prosím poradit, jak tu vytrženou hadici připevnit? Pokud lepidlem, můžete prosím napsat, které lepidlo je na to nejlepší? Děkuji za rady

Vytržená hadice z vysavače

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Normální hadice k vysavači má vždycky koncovku. Na hadici vysavače je závit a stejný ale vnitřní závit je i na koncovce. Takže stačí našroubovat koncovku na hadici a tuto koncovku pak připojíš do těla vysavače.

Podle tvého provedení už to někdo vylepšoval. Takže buď si sežeň vhodnou koncovku do vysavače nebo to tam zalep třeba silikonem.

hodnocení

2x

Některé hadice jdou našroubovat, ale tahle ne. Nemá výstupky v závitu. Myslím si, že ničím nanapravíte, pohledejte servis a nebo výrobce a objednejte. Také se zaptejte na cenu. Někdy je téměř stejná, jako vysavač nový. Vlastní zkušenost.

hodnocení

2x

Teď jsem řešila doma stejnou věc. Kdysi ty hadice šly fakt našroubovat, dnes už ne. Já jsem to zatím nahastrošila lepicí páskou, takže zatím to jede, ale protože mi to už jednou vypadlo, tak jsem se dívala, že prodávají náhradní univerzální hadice, které stojí nějak kolem 300. Mají je např. v Datartu, jinak je fakt, že jsem taky čuměla. Myslela jsem si, že to jen poposunu a našroubuji a hele, zase ty dnešní "vynálezy".

hodnocení

1x

Tahle hadice asi našroubovat nepůjde. Starší hadice byla v podstatě spirála (takže takový dlouhý závit po celé délce), která se šroubovala do závitu v koncovkách. Tahle vypadá, že je to "harmonika" tvořená uzavřenými kroužky. V koncovce je to zřejmě přimatlané silikonem, což logicky moc nevydrží. Takže takové "kurvítko". Kam by výrobce hadic přišel, kdyby si každý kutil hadici uměl sám opravit ;).

asd1
hodnocení

0x

Silikon, tavná pistole...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, lepidlo bych nevolil, ale "napakoval" bych ten konec hadice teflonovou páskou (instalatérskou) a potom hadici do vysavače "našrouboval" (otáčel s ní, až by se tam chytla pevně). Zdravím!

hodnocení

0x

To se mi také stalo, zalepila jsem lepidlem na obuv (bývá trochu pružné?). Pár měsíců to vydrželo, ale pak jsem párkrát zapomněla a vzala za to zase. Tak jsem konec ustřihla a lepila zase :-D

Jo a lepidlo jsem dávala do toho konce ve vysavači, ne na tu hadici. Je tam na to taková komůrka po obvodu, tak to do ní hezky nateklo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]