Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hypotéka dnes po koronaviru, jak ověřit?

Od: randa odpovědí: 7 změna:

Zdravím, neřešil ted někdo hypoteku kde mu vycházela nejlépe? nebo nějká ověřná kalkulačka a pak z ní se zajimat konkretně ... nevím ani zda je moc dobrá doba ted na hypo?(corona) chtěl bych půjčit 50% ceny nemovitosti. Příjem 17000Kč

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kluk512*
hodnocení

0x

Zdravím,

nejde nikdy říct kde by vycházela hypotéka nejlépe záleží na mnoha okolnostech. Ja si ji bral před rokem, ale myslim si že nyní je co se týče urokových sazeb podobná doba možná i něco lepší. Je potřeba banku vybrat i podle toho zda chcete hypoteku na koupi, nebo na rekonstrukci, v případě rekonstrukce je třeba zvážit zda chcete dokladat faktury a nebo si nemovytost budou jen fotit a posuzovat prostavenost. Na netu najdete spoustu porovnáačů hypoték, stálo mě to před rokem spousty času, nejlepší bylo si pak do excelu sám hodit vzorce a počítat a počítat, S konkrétním výběrem nám pomohl hypo poradce, ale díky těm mým propočtum jsem si mohl všechno overit zda vše sedí a je tak jak má být. -- Přece jen je to závazek na hodně dlouho je lepší se na všechno ptát ověřovat třeba 5 krát. Co se týče urokové sazby odvíjí se od banky, doby fixace, pojištění apod.. Hodně parametrů.

hodnocení

0x

Pokud máte příjem 17000, tak nechápu, jak po splácení hypotéky chcete vegetovat? Jistě máte i jiné příjmy. Nebo prodejte třeba chatu atd.

vilik*
Paní Dajko, sice se mi zdá 17 relativně málo, ale bohužel, i takoví lidé potřebují bydlení.
A co si budeme povídat, v nájmu dá stejně. To by musel být blb, kdyby vzal nájem za cenu splátky hypotéky.
Mimochodem, my teď platíme hypotéku mladým a za byt ve městě dáváme necelých 9. Plus inkaso. Polovina té částky je lehce nad 4. Plus to inkaso. A ještě něco přes litr státu na dani, a platbu odpadu, ať to máte kompletní.
Sranda je, že celý nájem by vyšel na 12. A to s rizikem, že se majitel rozhodne po čase zvýšit.
Tady bude platit a buď to dá, nebo o to přijde a nebude na tom hůř než v nájmu. A když to vydrží, bude mít aspoň něco. Nebo to pronajme a sám se odstěhuje někam na levnější. Nebo si najde partnera a nebo mu časem zvednou plat, protože platy a nájmy a ceny v obchodech na rozdíl od splátek hypotéky za již koupenou nemovitost většinou rostou.
Já tedy nechápu, proč jste měla puzení ho tady dehonestovat, když o jeho životě a možnostech víte kulový.

No, platit hypotéku mladým ...co chcete radit lidem, kteíří se musí spolehnout sami na sebe?

vilik*
To, co bych radil teď. Koupě vlastního bydlení byla má priorita hned po škole a založení rodiny. Proto dnes taky nemusím nájem řešit a dům je splacený.
A důvod, proč platíme bydlení mladým, je prozaický. Ovšem jaký, to není celkem vaše starost. Já poradit nepotřebuji. Důležité je, že v našem případě je platba hypotéky stejně nákladná jako platba nájmu, a že je to moje osobní zkušenost.
Na rozdíl od nájmu se hypotéka v čase může zvýšit pouze o zvýšení úrokových sazeb, což zřejmě zatím vždy vedlo k zvýšení nájemného.
Ještě potřebujete něco vysvětlit?
randa
hodnocení

No, myslel jsem spíš konkretní případy zda někdo v posledních dnech neřešil hypo a nectěl by se podělit s informacemi a od toho by se dalo pak odpíchnot samozřejmě s trochu pozměněnými čísly. Přece jen těch poskytovatelů je celá řada tak vybrat třeba jen tři nejvyhodnější.

pro dajka: jen pro vaši informaci nemám žadnou chatu atd. natož jiný nemovitý či movitý majetek,ani jiný příjem. A znám osobně i ty co pracují za minimalní mzdu( a představte si bydlet taky musí a dokonce i jíst musí) nad kterou já jsem stále v řádech tisíců. No asi patříte mezi ty co berou nasobně více...

lucka321*
hodnocení

0x

Dobrý den, jestli stále hledáte ideální hypotéku, tak se mi ozvete a můžeme se na to společně podívat. 50 % není moc, záleží na tom, kolik si chcete půjčit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma koronavir

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]