Nejste přihlášen/a.
Jak to, že to není vlhkem, když stále prší? Relativní vlhkost vzduchu máte určitě vysokou a podlahu podle toho, že se houpe nejspíš na dřevěných trámových stropech a nějaké dřevěné desce. Dřevěné podklady jsou pro dlažbu problematické. Musí se odseparovat, tj. nemůže se lepit cementovým lepidlem přímo na dřevo. Na to jsou speciální postupy a materiály zpracované do systémových řešení. Každá firma, co prodává lepidla tyto řešení má zpracované.
Takže určitě zapátrat, co je pod dlažbou a pak to řešit společně s obkladačem.
My máme doma něco podobného v přístavbě u domu. Je tam jakoby větší chodba - posezení s křesílky atd. To stejné. Dlažbu jsme vymlátili, dali tam tvrdý papír a překryli to kobercem, který
tam stejně byl. Blbě čuměli. Pojištění nic.. Manžel naznal, že se nám vlivem vlhkosti - nebo spíše suchem, posunula celá přístavba se schodištěm do patra. Zatím nic, máme na řešení něco jiného. Nejhorší bylo, když jsem jednoho dne přišla domů a jak jsem měla tu roušku a neviděla dopředu, tak jsem spadla, protože najednou nám "vyrostla" dlažba do výše krtince a ten koberce to ještě zvětšil...
Tak ještě doplňuji aktuální stav v kuchyni, v noci zřejmě podlaha pracovala dál, už máme prasklou spáru pod stolem (viz foto), včera tam nic nebylo. Teď mi kolega v práci říkal, že by se mohl hnout celý dům (panelový) díky vlhkosti.
Pojišťovna má na to své experty. Není na vás něco upřesňovat. Je to jejich problém. Vy nahlásíte škodu, oni se musí postarat.
Chtělo by to sejmout jednu dlaždici a otočit a zjistit, jestlio lepidlo zůstalo na dlažbě nebo na podkladu a také zjistit , z čeho je podklad. Docela problematický podklad bych tipoval nezbroušený anhydrit. Pokud je porucha jen v místě, kde na to svítí slunce, vzniká tam větší napětí ve spáře a možná vlivem špatného podkladu, přilnavosti lepidla došlo k uvolnění dlažby. Určitě před opravou se pokusit zbrousit podklad, napenetrovat a použít k lepení flexibilní cementové lepidlo s tahovou přídržností větší než 1MPa, tedy třída C2.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.