Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyboulena podlahová dlažba

Od: goldie* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, měla bych dotaz. Odvčera se nám z kuchyně zacaly ozývat hrozné rány. Nemohli jsme přijít na to, co se děje. No a dnes hrůza, rachot a koukám, v kuchyni se zřejmě odlepily dlaždice a celá podlaha se vyboulila. Vím, že tam byla jedna, která zněla dutě, dlažba je tam cca 12 let. Zatím vše drží pohromadě, ale vydává to divné zvuky a houpe se to. Nevíte někdo, co s tím? Vlhkem to asi není. Jak teď prší a je zima, tak je okno zavrene(jinak máme pořád otevřenou ventilacku).

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Vykopat i ten zbytek dlažby co ještě drží a udělat novou podlahu.

hodnocení

2x

Jak to, že to není vlhkem, když stále prší? Relativní vlhkost vzduchu máte určitě vysokou a podlahu podle toho, že se houpe nejspíš na dřevěných trámových stropech a nějaké dřevěné desce. Dřevěné podklady jsou pro dlažbu problematické. Musí se odseparovat, tj. nemůže se lepit cementovým lepidlem přímo na dřevo. Na to jsou speciální postupy a materiály zpracované do systémových řešení. Každá firma, co prodává lepidla tyto řešení má zpracované.

Takže určitě zapátrat, co je pod dlažbou a pak to řešit společně s obkladačem.

hodnocení

2x

My máme doma něco podobného v přístavbě u domu. Je tam jakoby větší chodba - posezení s křesílky atd. To stejné. Dlažbu jsme vymlátili, dali tam tvrdý papír a překryli to kobercem, který

tam stejně byl. Blbě čuměli. Pojištění nic.. Manžel naznal, že se nám vlivem vlhkosti - nebo spíše suchem, posunula celá přístavba se schodištěm do patra. Zatím nic, máme na řešení něco jiného. Nejhorší bylo, když jsem jednoho dne přišla domů a jak jsem měla tu roušku a neviděla dopředu, tak jsem spadla, protože najednou nám "vyrostla" dlažba do výše krtince a ten koberce to ještě zvětšil...

goldie*
hodnocení

Bydlíme v paneláku, takže podklad beton. Ale překvapuje mě, že to vydrželo tak dlouho. Svítí na to slunce dopoledne mě teď napadlo.
doplněno 11.06.20 06:40:

Tak ještě doplňuji aktuální stav v kuchyni, v noci zřejmě podlaha pracovala dál, už máme prasklou spáru pod stolem (viz foto), včera tam nic nebylo. Teď mi kolega v práci říkal, že by se mohl hnout celý dům (panelový) díky vlhkosti.

Vyboulena podlahová dlažba

Nezateklo pod dlažbu např. z koupelny? Zkuste to odejmout

goldie*
hodnocení

Je to suché, zkoušela jsem a zase se to o trochu zvětšilo. Obcházím sousedy, jestli někdo nemá něco podobného. A nikdo nic. Pojišťovna potřebuje zjistit důvod, jestli to půjde z mojí pojistky na byt nebo z pojistky na dům. Pár lidi to vidělo z domu a všichni jen kroutí hlavou.
Vyboulena podlahová dlažba #2

Pojišťovna má na to své experty. Není na vás něco upřesňovat. Je to jejich problém. Vy nahlásíte škodu, oni se musí postarat.

Chtělo by to sejmout jednu dlaždici a otočit a zjistit, jestlio lepidlo zůstalo na dlažbě nebo na podkladu a také zjistit , z čeho je podklad. Docela problematický podklad bych tipoval nezbroušený anhydrit. Pokud je porucha jen v místě, kde na to svítí slunce, vzniká tam větší napětí ve spáře a možná vlivem špatného podkladu, přilnavosti lepidla došlo k uvolnění dlažby. Určitě před opravou se pokusit zbrousit podklad, napenetrovat a použít k lepení flexibilní cementové lepidlo s tahovou přídržností větší než 1MPa, tedy třída C2.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]