Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předkupní právo při prodeji pozemku

Od: jitulevrtule® odpovědí: 2 změna:

dobrý den, prosím poradit. chci koupit od jednoho z vlastníků kus pozemku -louky, kde je 5 vlastníků, a jeden z nich jsem i já. pozemek je nerozpacelován. je pravda, že prodávající se musí písemně /poštou doporučeně /nebo mejlem , zeptat všech spolumajitelů, jestli o pozemek nemají zájem? jestli ano, co když některý z nich neodpoví - kašle na to, nechce se mu.. anebo se třeba sejdou dva, co to chtějí také,který z nich má přednost? kdo dá víc tomu prodávajícímu, nebo koho si vybere on, anebo já, když už mám vedle této louky dům s tr.pobytem a i pozemek a tímto nákupem bych si jej chtěla zvětšit. děkuji.snad jsem to napsala trochu srozumitelně, nebo se ještě zeptejte - doplním info.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

0x
Musite to nabidnout vsem za nabidku, kterou mate. Pokud se zvysi, musite to ooet nabidnout vsem. Ovsem dobra zprava je, ze za mesic uz predkupni pravo nebude platit, a pak si muzete prodat co chcete komu chcete Je tam jedna vyjimka, popsano zde adol.cz/...
hodnocení

moc moc děkuju, počkáme do 1,7,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]