Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pošťačku pokousal pes

Od: kimina odpovědí: 22 změna:

Dobrý den,

dnešní den nás česká pošta písemně informovala, že před týdnem pokousal náš pes pracovnici pošty při výkonu své práce, když nám nesla poštu, a my musíme uhradit náklady za vzniklý pracovní úraz. Podotýkám, že náš pes neutekl, ale byl a stále je pouze na našem dvorku. V den, kdy se toto mělo stát, jsme nebyli doma a tudíž nikdo z nás nebyl přímým svědkem. Na vstupu na náš pozemek je cedule " pozor zlý pes ", a na vratech máme poštovní schránku, takže nevíme, proč by pošťačka měla chodit na náš pozemek.

Prosím poraďte, jak se bránit.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

3x
Podle zákona musí ošetřující lékař vyžadovat nutně potvrzení od veterináře o tom, že pes, který pokousal, nemá vzteklinu. To mu ukládá zákon. Nestačí očkovací průkaz, majitel musí doložit papírem od veterináře. Pokud vás pokouše toulavý pes, následuje léčba na infekčním s protivzteklinovou kůrou injekcí, které jsou dost nepříjemné, takže předpokládám, že pokud byla pošťačka ošetřena lékařem, nejpozději následující den byste jí samotnou byli honěni pro toto potvrzení o pokousání, jinak by ji čekala bolestivá procedura, kdyby nevěděla, co za psa ji pokousal. Takže já bych se na tomto točila, jestli má pracovní úraz od pokousání, musel být ošetřen lékařem a ten toto ze zákona vyžaduje. To se však nestalo.
O tom, co dělala na vašem pozemku, od toho bych si moc neslibovala, protože dle našich zákonů pokud zloděje vniknuvšího na váš pozemek pokouše váš pes, vy mu ještě platíte bolestné, protože je to chápáno jako nepřiměřená zbraň, cedulka, necedulka :(.
Každopádně se vám vyplatí okamžitě kontaktovat právníka a odpověď napsat pod jeho taktovkou.
pb®

Cedulka "pozor zly pes" je v takovem pripade jeste pritezi, protoze majitel vedel, ze jeho pes je zly, tedy muze ublizit, dokonce to napsal na dvere, ale neucinil zadna opatreni. Na plot si davejte zasadne jen cedulky pozor pes, bacha na slovo zly. Jinak si dovedu predstavit situaci, kdy pes prostrci tlamu skrz plot a postaka nebo kohokoliv jineho, kdo jde hodne blizko rafne. K tomu clovek nemusi lozit po cizim pozemku.

pb, prosím o poučení, máte pro svoje tvrzení nějaký předpis? Díky

wea

jednou se stal podobný případ kdy to skončilo špatně protože tam bylo ZLY přesně jak píše. v tom případě to soud vyhodnotil jako úmyslné ublížení na zdraví (nebo tak něco). pozor pes už není takový problém

wea, ale to přeci nemůže mít souvislost, cedulka a úmyslné ublížení...

wea

říkám co jsem četla: viz komentář na jiných stránkách "Nejsem si jist, zda rozumím dobře.
Máte třeba na mysli situaci, kdy je majitel pozemku odsouzen proto, že na vrata umístil ceduli "Pozor, zlý pes"? A ve zdůvodnění rozsudku je uvedeno, že majitel věděl o nebezpečí, které jeho pes představuje pro zloděje? A tedy nejenže je souzen za trestný čin ublížení na zdraví s trvalými následky, ale jeho čin je kvalifikován jako úmyslný, nikoli nedbalostní?"

jesse*

Tak to mi příde uhozený... Neměl soudce práva z Plzně?

wea

uhozený? a co zloděj který žaloval okradeného , protože si při loupení ublížil o nějaký skleněný stů nebo tak nějak.. To samé, když ti dítě přeleze plot a utopí se ti v bazénu, koho zavřou? Tebe protože jsi to nezabezpečil *smich* kocourkov! Za chvíly aby se člověk bál prdnou, aby ho nezavřely za znečišťování planety

...a teď o Červené Karlulce

wea

naštěstí jsou američani víc zdegenerování a vycházejí jim parádní rozsudky, protože fast food neuvedl že se po jeho jídle přibírá na váze apod. dá se tam celkem snadno přijít k vysouděným penězům.

wea

*To je jak ten případ, kdy zloděj vlezl do domu, dal si do držky na schodech a ještě vysoudil na majitelích domu bolestné.

*Zloděj vysoudil obrovský odškodnění za to, že když chtěl vykrást barák, zabouchl se blbec v garáži a musel tejden žrát jen psí konzervy a pít cocacolu :-D

"Americký soud nařídil tabákové společnosti Philip Morris, aby zaplatila odškodné 300 milionů dolarů (5,16 miliardy korun) jedenašedesátileté bývalé kuřačce, která je nyní upoutána na invalidní vozík kvůli rozedmě plic."

no comment

Ale tady jsme v Čechách.

Pak mě nemá taky klesat procenta, když se vyjadřuji ke všemu zbytečnému.

alf*

jak to tu čtu, tak jsem doufám z obliga i před plzeňským právníkem, na vratech mám tohle pejsekakocicka.cz/...

a tam nic o zlém není.

K původnímu dotazu, neznám situaci, ale vybavuje se mi situace u jednoho známého, těžko to popsat, ale on jak má schránku tak musel na plot namontovat ještě takové zábrany jako jsou třeba na plotech u věznic (takové obrácené L) protože jejich pes vyskakoval do neuvěřitelné výšky až nad plot a snažil se chytit ruku toho kdo buď něco dával do schránky nebo chtěl zazvonit. Ten, pokud by tam to L neměl by i pokousal ač za plotem a pokousaný na pozemek nevstoupil.

Psi prý pošťáky ne že nemají rádi, ale pošťák jim prý "smrdí"jak táhne pachy celého města.

wea

tahle cedulka by měla být v pořádku. Já zase slyšela že psům vadí uniformy :)

To by asi nemohli bejt se psovodama?

lidka*
hodnocení

2x

Já bych doporučila, poptat se u sousedů, jestli to neviděli. Nevím, čím to je, ale psi jsou skutečně na pošťáky vysazení. A přitom je vidí skoro denně. *nevi* A současně stejně tak, jako jste to napsala nám, odpovězte pisateli -písemně a doporučeně. Navíc to vlastně bylo nedovolené vniknutí na soukromý pozemek - zdá se to sice jako paradox, ale je to tak. Bylo odemčeno? A nesla vám snad zásilku, která vyžadovala váš podpis? Dále by bylo třeba zjisitit, zda je uvedený svědek této nepříjemnosti. Já si myslím, že jste nic nezanedbali - oznamujete, že je pes na pozemku - schránka je dostupná z ulice. Podívejte ještě na stránky České pošty, jaké tam mají uvedené podmínky pro doručování zásilek. Mám takový dojem, že tam něco o tom je. *klik*

doplněno 20.01.10 12:20:

Ještě odkaz na poštu:

cpost.cz/...

doplněno 20.01.10 12:30:

A ještě pár informací - např. o pojištění:

zpravy.idnes.cz/...

petr123*

Někteří psi... Té naší hafině pošťáci ani řidiči nejrůznějších přepravek nevadí.

hodnocení

2x

Jaké jsou důkazy, že to byl právě Váš pes?

perda*
hodnocení

2x

Požadujte aby Vám předložili důkazy o tom, že to byl právě Váš pes. Pošťačka měla volat minimálně městskou policii ihned po incidentu a sepsat protokol. Jinak je to jen tvrzení. Kam lezla nebo nelezla nechte na jejich vyjádření, nenahrávejte jim tím, že popíšete co kde máte vyvěšeno, aby se toho nechytli a nehledali chyby. Vše řešte doporučeným dopisem s dodejkou.

celp*
hodnocení

0x

Dobrý den. Odpovězte takto i České poště a.s.A raději hledejte právníka.U nás nedotknutelnost domovní svobody a soukromého vlastnictví tak docela neplatí.Malý dotaz.Vchod-Vrata byly zamčeny?

lidus*
hodnocení

0x

Pokud byl pes za brankou, neměla tam pošťačka co dělat.Pořádně se vyptejte a nic neplaťte.

sisi*
hodnocení

0x

Ráda bych reagovala na tento problém, protože se může stát každému. Pokud nejste doma, nemá nikdo na Vašem pozemku co dělat. V případě, že se PROKÁŽE, že se jedná o Vašeho psa, můžete škodu nahlásit na pojišťrovnu, u které máte pojištěnou domácnost. Bývá zde i připojištění v běžném občanském životě, které se vztahuje i na členy domácnosti a zvířata, tedy i psa, který udělá škodu- v tomto případě na zdraví pošťačky-...Využijte všech možností při prokázání Vaší viny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]