Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukončení nájmu bez výpovědní doby

Od: rorejs odpovědí: 3 změna:

Chtěli bychom se s přítelem sestěhovat, 30.6. mi v mém bytě končí nájemní smlouva na dobu určitou, ale ve smlouvě mám uvedené, že pokud nedám pronajímateli dva měsíce před tímto datem vědět o výpovědi, tak se smlouva automaticky prodlužuje na dalších 6 měsíců. tzn., že když mu teď oznámím, že bych chtěla 30.6. skončit, tak mám smůlu? myslela jsem, že výpovědní doba je nutná jen v případě když chci nájem ukončit dřív než je sjednané datum.

Díky.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Smlouva je platná, zkuste se ale s majitelem domluvit. Vše se dá řešit, když je oboustranná vůle.

re4zon
hodnocení

2x
Samozrejme ze vypovedni lhuta neni nutna jen kdyz chcete odejit drive. To ma mit majitel byt prazdny, kdyz se rozhodnete posledni den najmu odejit? Ve smlouve to mate jasne. Ale majitel urcite pristoupi k ukonceni drive, pokud se najde jiny najemnik. Kdyz nejakeho sezenete, tim lip pro vas.

hodnocení

0x

Rorejs, ptejte se majitele, páč s ním máte smlouvu. On může být vstřícný a dohodnout se s Vámi, třeba bude trvat na termínu. Vše je o penězích.

Sama píšete, že dle smlouvy musíte dát dva měsíce vědět dopředu. Výpověď nedáváte, ale oznámíte, že nebudete pokračovat v nájmu. To je rozdíl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]