Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Virivka nafukovací - podklad?

Od: rasva odpovědí: 1 změna:

Dobry den,

mam dotaz na zkušenějšího a odbornejsiho člověka nez jsem ja.

Virivku ci bazén řeším poprvé.

Chci umístit nafukovací virivku vedle terasy, terén cca 50 Cm nize nez terasa - podklad kacirek.
pocitam, ze nafukovací vířivky nemaji pevné ani nafukovací dno, Takze jsem počítal, ze pod ni dam nejaka prkna ci OSB desky.

Nyní ale zvažují i otázku izolace, aby nebyl tak velky únik tepla. Muzu dat misto OSB extrudovany polystyren? Staci 5cm? Nebo se proslapne? A muze byt primo na kacirku?

Ideální stav asi bude, dat na kacirek OSB, pak polystyren a znovu OSB? To ale bude uz hodne vysoke a ja potrebuji, aby se do vířivky dalo vstoupit primo z terasy, tedy aby nebyla její hrana o tolik vys. Pocitam, ze standardně maji výšku Cca 75 cm, terasa je 50 cm, kdyz to zvednu o 10 cm, uz to bude asi na hraně..

děkuji moc za rady!

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

1x
Já se teda za znalce nepovažuji, ale podle vašeho popisu bych doporučil jediné.
Použil bych zařízení KL1Č (pro neznalé krumpáč lopata 1 člověk), a vykopal bych si na to díru.
Do díry bych vylil podkladní beton a nebo nejlevnější zámkovku a na to xps. Jestli se bojíte, kupte ten s pevností 700 kPa. Jen počítejte s tím, že musíte koupit celý balík a že 1 metr čtvereční vyjde co centimetr, to stovka navíc.
OSB bez impregnace bych na zem nedával, protože shnije.
Je otázka, jak dlouho budete mít vířivku v provozu, ale přinejhorším díru zase zasypete.
doplněno 12.06.20 01:08: Ještě mně napadlo použít místo betonu písek do roviny a jako roznášecí vrstvu na polystyren staré lino, klidně ve víc vrstvách.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]