Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyprat propisku z trička

Od: terezicka* odpovědí: 19 změna:

Podařilo se mi vyprat oblečení s propiskou.. náplň samozřejmě vytekla a udělalal fleky na úplně novém tričku... Jde ještě nějak zachránit? Prosím poraďte díky

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

macimaci*
hodnocení

1x

Na fleky od propisky na čemkoliv je výborná kolínská.

veva*

Ta kolínská je opravdu dobrá. Jako jediná mi pomohla :)

zuzee*
hodnocení

0x

Někde jsem slyšela že líh. Zkoušela jsem to ale jen na čmrkanci a kupodivu to pustilo. Ale co to udělá na flecích od propisky nevím. Ale neáte co ztratit.

doplněno 20.01.10 10:23:

Ještě jsem se koukla po netu a prý to jde ještě žlučovým mýdlem a jarem.

pearmonik*

mi pomohl z rifli, a to jsem na to nalil snad vse (lih samozrejme taky), inkoust odstranit pouze lak na vlasy, a tim to slo fofrem, samozrejme lepsi hned ale mi to pustilo i po roce, nevim jaka presne slozka v tom laku je,ale pomaha to skvele *palec*

terezicka*
hodnocení

A to byly asi suche ty rifle? Momentalne mam to tricko namocene tak asi po uschnuti zkusit ten lak co?

pearmonik*

funguje to i na suche i na mokre,to inkoust rozpusti a skrvrna se pak muze i zvetsit a ve vode se muze rozpit asi vice,zalezi jak je to koncetrovane,me vytekla v kapse cela prupiska takze to byla poradna skvrna a i po roce pustila, prani nebo alkohol to vubec nepomohalo, jen minimalne az pak lak na vlasy

terezicka*
hodnocení

Tak zkusím ještě ten jar díky

lidka*
hodnocení

0x

Teri, v mých babských radách jsem našla toto: *klik*

propiska - skvrny čistíme čistým tekutým saponátem (bez přídavku vody),
pak koncentrovaným lihem. Jinak: Skvrny od propisky a inkoustu je
dobré otřít chomáčkem vaty napuštěným čistým teplým lihem. Skvrny je
vhodné čistit vyklepáváním do savé podložky. Nakonec vypereme
textilii ve vlažném roztoku pracího prostředku.

doplněno 20.01.10 15:20:

A jestli máš tričko namočené - asi bych se také přiklonila k tomu jaru.

terezicka*
hodnocení

Tak jsem zkusila znova proplachnout (šla z toho modrá voda), pak jar, potom lak, pak jsem na to šplíchla cilit bang, dala jsem to vyprat na 60 s vanishem (takze plus prani skvrn) a vyprano! Ted suším tak jsem ráda díky všem za rady... :)

hancamamca

mě se nejvíc na veškeré skrvny osvědčila kostka mýdla LANZA. Skvrnu tím potřu, v rukách properu a až poté operu běžným způsobem v pračce. Žádné "zázračné" komerční prostředky na skvrny nekupuji. Jsou to drahé prostředky a efekt skoro nemají.

terezicka*
hodnocení

Mýdlo lanza mám taky doma a taky jsem to zkoušela.. bůhví co nakonec zabralo :)

hodnocení

0x

dlouhodovbá lihová detaš

zinka*
hodnocení

0x

Já na tyhle fleky používám agenta s kyslíkem od Eurony. Je fakt výborný.

hodnocení

0x

Tak na propisku jsem dříve používala přípravek LOC od firmy AMWAY. Spolehlivě fungoval na všechny skvrny na oblečení, co dětičky udělaly.Teď už máme skvrny většinou jen mastné, a na to stačí obyčejný jar neředěný koncentrovaný, nanést a nechat působit.Pak vhodit do pračky.Stejně tak jsme to dělali i s tím LOC.

fidonet*

Musím těžce oponovat na LOC od AMWAY. Není to pravda, že by byl tak zázračný. Kdysi mě na to ukecal kolega v práci, zacáloval jsem 4000 za úvodní balíček a jal jsem se prodávat. Většina výrobků nic - moc, srovnatelné s kvalitními českými. LOC na mě působilo jako TOP výrobek, a opravdu vše šlo dolů. Jednou jsem navštívil sousedku a krásně jsem demonstroval, jak šla dolu prupiska z popsané ruky ( mezi námi, stačí na to JAR ). Měla však jiný problém. Její malá dcerka v nehlídaní chvíli počmárala prupiskou bílé dveře. S hrdostí jsem demonstroval jak to půjde dolů. protože se nejednalo o čerstvé stopy ( ty jdou nejlépe, že? ) tak jsem zíral na to , jak to NIC nedělá. Se sklopenýma ušima jsem odešel, paní si nic nekoupila a já celý balíček ( naštěstí ) mohl vrátit zpět a s firmou ukončit vztah. Jedná se pouze o kvalitnější výrobek, jakých jsou na západě stovky, ale čeští výrobci, aby okradli nás zákazníky, do toho přisypávají ( domíchávají ) další složky ( levné ), aby ušetřily. Tím se sníži náklady na výrobu, ale senu ponechají stejnou. Český šmejd je už známý. LOC není český šmejd, ale není tak dobrý jak se říkalo,. Taky je to poznat na tom, že AMWAY vymizel tak rychle jako vznikl. . .. . . .. . . . Ale jak říkáte, postačí JAR, já používám tekute mýdlo a ledovou vodu ( neuvěřitelné, ale pustí i šmír, a hodně mastná špína ), někdy pomůže klasika jadrové mydlo sJelenem ...

koulak

Já bych se rád zeptal, zda si nechal to LOC působit, nebo jsi to jen nanes a hned chtěl dostat dolu. LOC se užívá tak, že ho necháš na něčem působit a potom utíráš. Jasně, pokud je něco už zaschlé a je tam déle, tak určitě nechám přípravek nějakou dobu účinkovat i 2 min. kdyby to bylo fakt staré. Nerad bych tvrdil, že LOC zvládne totálně neznalé a nemožné, na jisté druhy nečistot přece jenom potřebujeme jiné čističe - přece s LOC nepudu čistit troubu XD. Přiznávám, já sám Amway dělám a jsem spokojen se vším, co mají, sice jsem nevyzkoušel nějak mnoho výrobků, ale zatím třeba takových 20 běžných věcí ano a když porovnáte cenu a kvalitu ostatních výrobků konkurence, tak je Amway výhodnější a to často i z ekologického hlediska.

lidka*
hodnocení

0x

Opět jsem si ověřila lak na vlasy. Ten už mi pomohl dvakrát a propiska šla okamžitě dolů. Nebylo to z oblečení, ale z povrchu kuchyňské skříňky. Stačilo trochu laku a otřít. *palec* Nezkoušela jsem to zatím z textilu. Ale domnívám se, že lak by v žádném případě látce neublížil - pokud by to nepomohlo. *tuc*

riky99*
hodnocení

0x

Spolehlivě lihem a teplou vodou . Jde to i z rifloviny. Lepší je technický líh .

amlim*
hodnocení

0x

Stačí na tričko nasříkat produkt na skvrny PRE WASH od Amway.;)

pA pro zajímavost. Firma loni oslavila 5O let existence a v době krize má nárůst obratu. Lidé na celém světě rádi kupují její produkty.

doplněno 17.07.10 21:08:

Ten dodatek byl pro fidonet

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]