Nejste přihlášen/a.
jj, známý problém se zvelebováním cizího majetku : Co do bytu napevno namontujete (obklady, dlažba, rekonstruovaná elektrika, nátěry radiátorů atd), není vaše.
A přesně tak jak píšete, majitel vám nařídí vrátit byt do původního stavu.
Svého času jsme měli dva byty, pak jednu dobu ještě třetí pronajatý, použili jsme nábytek jaký byl, pak děcka odrostly, byty jsme postupně opustili a prodali, koupili jsme dům a polovina všech těch postupně dokupovaných zvelebovacích nábytkových doplňků se nám teď válí ve sklepě a pouze zabírá místo.
Moje rada : Ještě pár let vydržte v tom co máte a se zvelebováním bytu počkejte na dobu, až budete mít vlastní bydlení.
Dobrý den, pokud dotazu správně rozumím, tak řešíte filozofický problém, jestli pokračovat v životě "věčné studentky" (která střídá byty a stačí ji kufr a věci v krabicích od banánů) nebo začít žít jako "materialistický a usazený dospělák", který hromadí majetek (např. si pořídí nemovitost a tu zařizuje a investuje do ní po zbytek života). Vy na tento problém nejste sama, resp. máte partnera (nebo partnerku) a názor by měl být u obou stejný. Dále do toho vstupuje i perspektiva současného vztahu, možná změna zaměstnání (místa pracoviště), úvaha, zda zůstat v ČR nebo jít do světa, případně i možné dědictví po rodičích partnerů (např. nemovitosti a jak s ní potom naložit) a i to, jestli se některý z partnerů třeba nechce jednou vrátit do místa, kde vyrůstal (např. z Prahy zpět na Moravu). Myslím, že přesně se poradit nedá a je to záležitost individuální (někdo už ve dvaceti touží po baráčku a jiný ještě v padesáti objíždí s kufrem ubytovny). Já osobně bych si bydlení (alespoň v rozumné míře a investici) zvelebil - od toho jsou peníze, hodnotné věci si lze ponechat (nebo prodat) a hlavně bych se vracel každý den do útulného prostředí (a zřejmě několik let). Jinak je to problém, se kterým by snad pomohl psycholog . Zdravím!
Ahojky, chápu tě, taky žiju v provizoriu, i když ve vlastním bytě koupili jsme před 6ti lety malý byt, protože jsme nebyli rozhodnutí jestli byt 3+1 ve městě nebo domek na vesnici. původně jsme chtěli zustat max. 3 roky. a proto jsme na vybavení také šetřili, protože co když by se nám to nehodilo do nového bytu /domu. také máme něco IKEA.
Ty poličky : já bych je dala (ale bacha na elektroinstalaci při vrtání) zasádrovat díry přece není problém. tři roky se můžeš těšit z poliček a za 1-2 dny máte zasádrováno, vymalováno
travní koberec na lodžii, to snad není taková částka abys ji nemohla obětovat, a zase budeš z toho mít radost
menší i větší nábytek bych zkusila koupit z druhé ruky, na FB (market place) v různých skupinách. ty balkonové nábytky nejsou drahé ani jako nové, když jsou v akcích. a vždycky to pak můžeš za půlku prodat
udělejte si to tam pěkné, budete se v tom cítit dobře a budete mít doma pěknou atmosféru
@kolikoli - Navíc to není součást bytu, kterou tu budeme nechávat, takže z toho neplyne ani sleva na nájmu aspoň.
Už jste o tom zkusila mluvit s pronajímatelem, nebo si to jen myslíte?
Jestli není blbost si kupovat poličky, skříňky, koberečky atd. do bytu, který nám nepatří a hrozí, že je v dalším bydlení nevyužijeme. Případně zda se to i tak vyplatí, protože je to lepší než bydlet jak "studenti".
no já se stěhoval před 2 roky a nevazal jsem si skoro nic kromě spotřebičů, veškerý nábytek zůsta na starém...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.