Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení pouze vchodové části domu

Od: peterk odpovědí: 13 změna:

Chtěl bych se zeptat na následující (nadpis je trochu zavádějící, ale lepší jsem nevymyslel): vchod do domu máme umístěný ve vnitřním rohu a oddělený vertikálně balkoném nad dveřmi. Čili jde o takové oddělené místo, které nenavazuje nikde na další zdi (na obrázku červeně šrafované). Vadilo by něčemu, pokud bych nechal čistě tenhle jaksi separovaný prostor zateplit a následně obložit obkladem, aby alespoň ta část, kde denně chodíme, byla tak nějak dokončená a pěkná? Protože tam právě není návaznost na okolní zdi, tak by to snad bylo jedno, ale jsem naprostý laik..Přemýšlel jsem o deskách multipor, které až na limit 20 kg-m2 (dlažba i lepidlo) zní dobře.

Děkuji

Zateplení pouze vchodové části domu

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

2x
A planujete pak zateplovat i zbytek? Pokud ne, tak je uplne zbytecne tam davat izolaci a muzete to oblozit rovnou.
peterk
hodnocení

Ano, časem i zbytek. ale ten bude prostě vatou. Tohle je malý kus, zcela ohraničený a oddělený, takže by případně jiná tloušťka nevadila. Ale nedělám to kvůli zateplení samotnému, jen to chci mít načisto a obložit alespoň ten vchod, ať to nějak vypadá :)

hodnocení

0x

...Vadilo by něčemu,...

Nevadilo, snad jedině Vám by to mohlo vadit.

Zateplit drahým Multiporem?

Proč to skoro nejdražší?

Dodejte foto.

Z čeho jsou stěny, že chcete zateplit jen kousek? To je jako když si v zimě navléknete ve vichřici jen jednu rukavici a bez čepice.

doplněno 09.06.20 13:05:

---------------------

Vím, že zateplovat částečně se nemá kvůli rovinnosti zdí
to máte odkud, tuto informaci?

peterk
hodnocení

Chci to zateplit spíše proto, abych to mohl nechat načisto obložit, fasáda se bude dělat později. Je to malá plocha (cca 10m2). Vím, že zateplovat částečně se nemá kvůli rovinnosti zdí, ale to tady problém nebude, protože jak jsem psal a naznačil v obrázku, nahoře je prostor oddělen balkonem a po stranách jsou zdi, čili s budoucí tepelnou izolací fasády by to nijak nemělo kolidovat.

Proč ten Multipor?

re4zon
Hlavne si rozmyslete, jak pak vyresite rohy, aby to nejak vypadalo.
peterk
hodnocení

To ohledně rovinnosti mi tvrdil projektant - prý před provedením zateplení a fasády se musí změřit rovinnost zdí a udělat nějaké body, proto prý není vhodné zateplovat třeba jen spodní patro a později horní, protože tam nemusí být úplně rovina a špatně by to vypadalo.

Jinak Multipor se mi líbí tím, že je takový trvanlivý a ta cena na tak malém kousku není podstatná. Ale ten jejich limit 20 kg-m2 na obklad i s lepidlem se zdá být dost přísný, nedaří se mi najít žádné zajímavé obklady, které by by samy byly do 20 kg..

peterk, i když se zatepluje část zdi, jak píšete, tak se musí změřit celá zeď. Ale Vy zateplujete přeci celou zeď, i když jen jednu.

Multipor, kde jste viděl jak je trvanlivý? Viděl jste zateplenou fasádu polyšem po 20 letech?

Máte naprostou pravdu, že malá část zatepelní není velká částka. Tepelný odpor je daleko horší jak u polyše.

Tím Vás neodrazuji od Multiporu, ale opravu se prodává minimálně. Ani ne jedno procento.

peter*
hodnocení

Díky za tip, to je velmi zajímavé. Já mám tak nějak averzi vůči polystyrenu, prostě mi nepřijde jako vhodný materiál, je to čistě asi pocitové :)

Kdyby nebylo třeba základů, klidně bych tu zeď přizdil tenkým ytongem, jen abych se vyhnul lepení něčeho, a ten multipor mi přijde tak nějak nejblíž ke "skutečným" materiálům.

Ale udělal jsem už moc chyb, takže rozhodně začnu přemýšlet o něčem jiném, možná tedy vata?

Zateplovacích systémů je mnoho. Klidně i vata.

KNAUF FKD N Thermal 100 x600x1000mm 2,4m2...232Kč/metr

EPS 70 F tl.10 cm, Fasádní bal=2,5m2...82Kč/metr

YTONG Multipor 100mm-600x500x100mm ...128Kč ale za kus.

+ DPH.

Zkuste se vnitřně přesvědčit, že ten polyš není tak špatný, oproti vatě.

hodnocení

0x

Nic mě nenapadá, čemu by to mělo vadit. Naopak si to zateplíte, obložíte a budete mít hezký koutek u vstupu. Jen je potřeba to založit nad terénem kvůli zemní vlhkosti

jenda2*
hodnocení

0x
Ten kout zevnitř obloze izolaci jako polystyren 2cm a pokud hrozí poškození, tak polystyren oblozte. Slunce zvenku vysušuje zdivo, ani náhodou zevnitř nehrozí kondenzace vlhkosti. Viz nekonečné spory zateplování. Zateplením vne zeď nechává vše uvnitř.
re4zon
A k cemu to bude, kdyz cilem je estetika vnejsku? Akorat prace navic, zmenseni prostoru atd...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]