Nejste přihlášen/a.
Všechny zdravím a prosím o radu, jak se vypořádat s opravou terasy, která je na fotce. Krom toho, že je to výbornej tepelnej most, tak do její konstrukce ještě zatéká voda.
Mám v plánu terasu zrekonstruovat a zateplit polystyrenem. Aktuálně je na hurdiskové konstrukci beton do výšky traverz, následně hydroizolace z IPY a na tom vrstva betonu a na něm nalepená dlažba. Můj plán je vybouchat dlažbu i s betonem pryč, zrušit stávajicí zábradlí a terasu "obalit" polystyrenem. Následně vyzdít sloupky mezi kterými by bylo kovové zábradlí a na polystyren položit nějakou pochozí hydroizolační fólii.
Moje otázky zní:
Uvažuji správně? Jakou sílu polystyrenu použít? A zateplit jen terasu samotnou nebo i nosné pilíře?
Všem předem děkuji za čas.
Já zatepluju barák 15cm. Některé zdi už jsou z dřívějška zateplené 5cm, ale připadne mi, že naprosto bez efektu, takže tam, kde je 5cm, ještě přidávám 10cm. Já jsem si tak říkal, zespodu terasy 10cm a zvrchu 5cm, ale zase se bojím, že ta pětka nebude mít význam, viz první odstavec.
Hurdisky rozhodně vybourávat nechci, to už bych raději zboural celou terasu. Když už se bavíme o Hurdiskách, tak si nejsem jistý, jestli bude moudré ten polystyren zespodu kotvit hmoždinkama. Aby to nějak významně nenarušilo jejich pevnost.
S dveřma problém nebude, protože mám dveře asi 15cm nad podlahou. Pokud jde o zamýšlené sloupky, tak jsem si taky říkal, jestli to není příliš ambiciozní cíl, ale klasický kovový už nechcem, protože drahé vadí, že je tam moc vidět. A dřevo tam nechci už vůbec.
Jasně, Hurdisky jsou v podstatě ztracené bednění. Ale, jak jsem psal, tak mezi "Ičkama" je beton, potom IPA a na ní další beton. Já bych vyboural jen ten vrchní beton, takže staticky by neměl být problém.
S tou pětkou potvrzujete mou obavu, že to nemá moc význam, takže bych asi šel do těch 10.
Pokud jde o zábradlí, tak jsem nahlodanej a je pravda, že by to bylo zbytečně těžký.
Každopádně děkuji.
Uvažujete nedobře. Proč zateplujete terasu, když pod ní nemáte obytný prostor? Vás trápí nějaká plíseň někde od tepelných mostů?
Mě trápí, že v zimě se v podkroví nedá stát půl metru ode zdi s terasou, protože nám mrznou nohy. Nosné traverzy jsou totiž uložené ve zdi v úrovni stropu a tak "promrzá" i strop.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.