Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tapetování stěny

Od: nick* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, chystám se na tapetování zdi za tv a narazil jsem na menší problém.

Lepidlo jsem koupil METYLAN direct, tapeta je vinylová.

Na lepidle je napsáno, že se nanáší přímo na zeď (po naředění) a tapeta se dává suchá. Na "manuálu" z tapety je napsáno, že se má natřít i tapeta a nechat pár minut lepidlo vsáknout.

Chtěl bych se zeptat někoho zkušeného, jestli můžu natřít jenom stěnu a nebo musím natírat i tapetu.

První varianta by pro mě byla o dost jednoduší, nezašpinil bych strop a podlahovou lištu přesahy z tapety.

Předem děkuju

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Máte špatné lepidlo, musíte si koupit Metylan Speciál a budete natírat i tapetu. Pokud je podklad savý, bude třeba i napenetrovat

nick*
hodnocení

Stěnu předtím napenetruju. Já jsem si právě kvůli tomu koupil to lepidlo Metylan Direct, protože se tím natírá jenom stěna a je i na vinylové tapety. Tak nevím, jak moc je to špatně.

To je právě moc špatně. Vinylová tapetqa má papírový podklad, takže by to dopadlo katastrofálně. Řiďte se tím, co píše výrobce tapet a nesnažte se nic ulehčit, tím to jen skazíte. Metylan Direct je na vliesové tapety ne na vinylové.

nov
hodnocení

0x

Lepila jsem vinilovou tapetu, sice už nevím o jaké lepidlo šlo (bylo přiloženo k tapetě), ale natírala jsem pouze zeď. A drží krásně už 2 roky (paneláková zeď). Bez penetrace.

doplněno 08.06.20 20:26:

A kruciš..spletla jsem se, byla to vliesová...omlouvám se. *mir*

Lepidlo na vinylovou tapetu se nenanáší na zeď ale na tapetu, zeď se natírá pod vlíesovou tapetu.
Já jsem si to myslel,v pohodě
nick*
hodnocení

nick*
hodnocení

Tak proč na tom lepidle teda píšou, že je na vinylové tapety a natírá se to na zeď? (viz odkaz)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]