Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pračka teče z odtokové hadice

Od: janevim* odpovědí: 20 změna:
Dobrý den, napojil jsem pračku na odpad a utáhl hadici kovovou sponou. Voda mi z tama teče, jak je to možné, když jsem ji utáhl a hadice je nasazená na pevno? Přikládám obrázek sifonu, který mám. Za případné rady moc děkuji
Pračka teče z odtokové hadice

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ra20z*
hodnocení

3x
Podobnou výpusť mám, několikrát jsem řešil netěsnost, ve vnitř je gumová kulička kulička která se sekla o nečistoty a vznikl velký přetlak v hadici a kapal spoj i když je stažen páskou.
Vršek jde odšroubovat a vnitřek vyčistit.
Jednou tekla vrchem kde je klapka pro přisávání vzduchu protože zrezavěla pružinka.

hodnocení

2x

utřete hadici do sucha a pozorujte,možná málo utažená spona(těžko to neprotěká i bez spony) ,špatně nasazená anebo i moc utažená -prořezaná hadice

janevim*
hodnocení

Hadici mám nasazenou úplně nejvíc co to jde. Na hadici jsem se díval, jestli jsem ji nepotrhl, ale je v pořádku.

jvcd
hodnocení

2x
Takový problém jsem taky řešila, když jsem koupila novou pračku. Stará byla na odtok jen úplně volně nasazená a nikdy netekla. U nové jsem koupila několik druhů objimek, asi měsíc zkoušela a nakonec pomohlo až koupit teflonovou pásku, omotat hodně sifon, nasadit hadici a hodně stáhnout kovovou objimkou. Doteď to nechápu, praček jsem zapojovala už několik a nikdy s tím nebyl takový oser.
janevim*
hodnocení

Děkuji za radu

hodnocení

2x

Většinou teče ten gumový kroužek pod převlečnou maticí sifonu. Stačí vše rozebrat, sundat a očištěné od mastnoty a pracích kalů znovu sestavit (nejprve matici navlíknout na trubku, pak navléknout kroužek a to celé přiložit do zdi a pomalu a opatrně zašroubovat, aby se gumička nehla - pak by to teklo).

Pokud to teče u hadice pračky na vyhrdlení, tak pomůže hadicová šroubovací spona. Musíte taky vybrat rozměr vyhrdlení a ty malé rozměry odřezat pilkou na železo (velká hadice na malé vyhrdlení poteče vždy i se sponou - proto je tam tolik rozměrů).

hodnocení

1x

Špatně (nedbale?) složená přípojka odpadu. Jiná šance vcelku není.,

hop®
hodnocení

1x

Správně nasazená hadice neteče i když je bez pojistné spony.
Tady vidím problém v tom, že hadice by těsnila na největším průměru sifonu (ø25mm), akorát v nasazení brání ty menší průměry, protože hadice se hned za gumnovým koncem zužuje.
Řešením by bylo ty dva menší průměry (raději postupně) uříznout a hadici nasadit na ten největší průměr...

A příště místo obrázku raději dejte přímo odkaz, na fotce nejsou vidět jednotlivé průměry sifonu...

Pračka teče z odtokové hadice #2
janevim*
hodnocení

Hadici mám nasazenou až na největším průměru.

Může být sifon přicpán nečistotmi a vlákny z prádla. Propláchněte ho tlakovou vodou třeba ze sprchové hadice. Spíš nedosáhne, takže vemte zahradní hadici.

111®
hodnocení

1x

ale furt jste se nevymáčkl , kde to přesně teče

111®
hodnocení

0x

teče přesně kde? FOTO!

janevim*
hodnocení

Když jsem sahal na hadici, abych zjistil kde to teče podle toho, kde je mokrá, tak voda byla hlavně přímo u místa kde se nasazuje na sifon. Je možné, že je kovová objímka velká a když jsem ji utáhl, tak se tam udělalo místo, kama by mohla voda odtékat?

hodnocení

0x

Tak pozorujte přesně odkud to teče a na to se zaměřte.

Použil jste hadicovou sponu 25-32 mm? Nemáte zpuchřelou hadici? Doporučuji ještě namazat vazelinou.

janevim*
hodnocení

Tou objímkou si nejsem jistý, jaký měla průměr. Ale hadice je nová

Teď koukám na ten váš sifon v detailu. Tak ten bych vyhodil a místo něj koupil ten za 56 Kč. Má lepší udělanou koncovku s větším sklonem kónusu jednotlivých prstenců. S tím jsem nikdy problém neměl. Naopak ten váš sifon má prstence moc ploché a téměř nekónické.

janevim*
hodnocení

Jsem v pronájmu na bytě, ale pokud nepomůže menší spona, tak to budu řešit s majitelem bytu. Děkuji za rady

Tento sifon má udělané nějaké nestandardní nasazovací průměry. Běžně je 23 mm, tak si to změřte. Podle mě je druhý stupeň málo a třetí stupeŇ MOC.

111®
hodnocení

0x

my sice můžeme radit, ale najít to musíte stejně vy...tak hadici sundat vyčistit a znovu..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]