Dobrý den, napojil jsem pračku na odpad a utáhl hadici kovovou sponou. Voda mi z tama teče, jak je to možné, když jsem ji utáhl a hadice je nasazená na pevno? Přikládám obrázek sifonu, který mám. Za případné rady moc děkuji
Podobnou výpusť mám, několikrát jsem řešil netěsnost, ve vnitř je gumová kulička kulička která se sekla o nečistoty a vznikl velký přetlak v hadici a kapal spoj i když je stažen páskou. Vršek jde odšroubovat a vnitřek vyčistit. Jednou tekla vrchem kde je klapka pro přisávání vzduchu protože zrezavěla pružinka.
Takový problém jsem taky řešila, když jsem koupila novou pračku. Stará byla na odtok jen úplně volně nasazená a nikdy netekla. U nové jsem koupila několik druhů objimek, asi měsíc zkoušela a nakonec pomohlo až koupit teflonovou pásku, omotat hodně sifon, nasadit hadici a hodně stáhnout kovovou objimkou. Doteď to nechápu, praček jsem zapojovala už několik a nikdy s tím nebyl takový oser.
Většinou teče ten gumový kroužek pod převlečnou maticí sifonu. Stačí vše rozebrat, sundat a očištěné od mastnoty a pracích kalů znovu sestavit (nejprve matici navlíknout na trubku, pak navléknout kroužek a to celé přiložit do zdi a pomalu a opatrně zašroubovat, aby se gumička nehla - pak by to teklo).
Pokud to teče u hadice pračky na vyhrdlení, tak pomůže hadicová šroubovací spona. Musíte taky vybrat rozměr vyhrdlení a ty malé rozměry odřezat pilkou na železo (velká hadice na malé vyhrdlení poteče vždy i se sponou - proto je tam tolik rozměrů).
Správně nasazená hadice neteče i když je bez pojistné spony. Tady vidím problém v tom, že hadice by těsnila na největším průměru sifonu (ø25mm), akorát v nasazení brání ty menší průměry, protože hadice se hned za gumnovým koncem zužuje. Řešením by bylo ty dva menší průměry (raději postupně) uříznout a hadici nasadit na ten největší průměr...
A příště místo obrázku raději dejte přímo odkaz, na fotce nejsou vidět jednotlivé průměry sifonu...
Může být sifon přicpán nečistotmi a vlákny z prádla. Propláchněte ho tlakovou vodou třeba ze sprchové hadice. Spíš nedosáhne, takže vemte zahradní hadici.
Když jsem sahal na hadici, abych zjistil kde to teče podle toho, kde je mokrá, tak voda byla hlavně přímo u místa kde se nasazuje na sifon. Je možné, že je kovová objímka velká a když jsem ji utáhl, tak se tam udělalo místo, kama by mohla voda odtékat?
Teď koukám na ten váš sifon v detailu. Tak ten bych vyhodil a místo něj koupil ten za 56 Kč. Má lepší udělanou koncovku s větším sklonem kónusu jednotlivých prstenců. S tím jsem nikdy problém neměl. Naopak ten váš sifon má prstence moc ploché a téměř nekónické.
janevim*
Jsem v pronájmu na bytě, ale pokud nepomůže menší spona, tak to budu řešit s majitelem bytu. Děkuji za rady
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.