Ahoj, na zpátečce u všech radiátorů mám tyto ventily a zajímá mě, jestli slouží pouze ke škrcení průtoku, nebo je lze uzavřít úplně. Potřebuji upravit vedení trubek v jednom místě pod podlahou a vzhledem k tomu, že je v systému nemrznoucí směs, rád bych jí vypustil co nejméně, tedy že bych všechny radiátory a kotel kompletně uzavřel a vyteklo jen to, co je v trubkách. Půjde to uzavřít těmito ventily? Díky.
Většina jich funguje i jako regulační, proto jsou použity ventily - celý zdvih srdíčka je cca 5 otáček( 5x 360°). Myjava dělá i kohouty s uzavíracím rozsahem 1/4 otáčky ( 90°), těma by se jemná regulace dělala dost špatně
Ano, radi ale radi po kvapkách prepúšťajú. Ak budete pájet, tak aby ste na to nedoplatili. Tiež nezabudnite, že nové spoje bude potrebné prepláchnuť od zbytkov tavidla.
Díky. Ano, bude se pájet a jak na potvoru v nejnižším místě. Do patra mám na stoupačkách kuláky, ty zavřu úplně, kotel taky, ale mám strach že z těch radiátorů v přízemí to trochu poteče. No uvidíme, nachystám radši pár barelů a kdyžtak to vypustím jak bude potřeba.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.