Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zprovoznění studny

Od: jajina® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, máme na zahradě studnu ,která se asi 20 let nepoužívala. Chtěli bychom ji využívat jen na zahradě,protože od domu je hodně daleko. Jakým způsobem by se dala čerpat voda přímo na místě ze studny. Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Třeba něco takového. Studnu je ale potřeba napřed vyčistit a dezinfikovat.

doplněno 08.06.20 18:35:

Vycházel jsem z vaší poznámky, že dům je daleko, tak předpokládám, že tam není elektrika.

hodnocení

0x

Podobně jsme to měli i u nás. Studna leta nepoužívaná, částečně zasypaná. Tak jsme ji vyčistili, koupili čerpadlo a jede se. Je na vás, jestli chcete ponorné čerpadlo, nebo povrchové - obojí má své výhody i nevýhody.

Ponorka je dražší na pořízení (pozor - nebrat levné a kalové čerpadla, mají nevyhovující výtlak) ale zase pak může být ve studni prakticky trvale i v zimě - mráz jí nevadí.

Povrchové čerpadlo je levnější, ale vyžaduje sací potrubí s košem, navíc je třeba dát pozor na mráz, který jej dokáže zničit. Krom toho je potřeba při prvním spuštění čerpadlo zaplavit a odvzdušnit. Není to zase tak náročné. My třeba máme povrchové čerpadlo od Hechtu a na zalévání zahrady, mytí všeho možného je to dobrá volba.

hodnocení

A to čerpadlo je čím poháněné?

hodnocení

A je nutná zahradní ruční pumpa,nebo stačí otevřít jen nějaký kohoutek?

joudic*
silna vibracni hlubinna cerpadla typu malys (napr Ruche) vytlaci vodu z 25m a porad ma tlak, ze oplachnete auto proudem vody dlouhym pres 5m, porizovaci cena okolo 2000 (cinske napodobeniny malyse jako hecht, fieldmann atd, tak leda do povrchove nadrze s vodou)

Čerpadlo je na elektřinu, konkrétně 230V.

Z Vašeho dotazu tedy usuzuji, že elektřina není u studny dostupná. Pak je otázka, jestli se vyplatí ji tam přivést - byť třeba prodlužkou, nebo koupit čerpadlo se spalovacím motorem

třeba

protechshop.cz/...

111®
hodnocení

0x

krromě ručních pump je vše poháněno elektrikou..

hodnocení

0x

Hledejte ponorné čerpadlo do studny. Přesně takto to mám já a jsem velmi spokojená. Samozřejmě, že musí být někde poblíž studny elektrika. Můžete se podívat třeba sem a vybrat podle toho, jak hlubokou máte studnu a kolik v ní je běžně vody. Ale po uvedení do provozu je pak běžné používání velmi snadné a pohodlné.

bola.cz/...

Ale nevybírejte moc levné, to se nevyplatí. Já jsem zaplatila něco kolem 7 tisíc, bylo v akci a ty akce mají pořád. Můžete samozřejmě hledat i u jiných výrobců.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]