Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mohl by mi někdo prosím říct co je tohle za "pánvičku"? popř. jakou má hodnotu
Děkuji
"Vdolkovník" to asi nebude, vdolky se smaží v hlubokém oleji (tak hlubokém, že se po osmažení z jedné strany dokážou sami v oleji obrátit).
Moc staré to nebude - litina to asi není, spíš to vypadá na hliník, potažený nějakou keramickou, či plastovou vrstvou (možná teflon, ale ten bývá tmavší). Podle bakelitové rukojeťi odhaduju tak konec 60 let. Nevím kolik se teď ve sběrných surovinách platí za hliník, ale vzhledem k tomu povrchu, to možná ani nebudou chtít.
Na 100% to je vdolkovník. Vdolky se v oleji totiž nesmaží, ale pečou se. Buďto v troubě, jako buchty, nebo právě v takovém vdolkovníku. V oleji se smaží koblihy a to je jiné těsto. Vdolky jsou sice z kynutého těsta také, ale pečou se, nesmaží se. Prostě se omašlují kolem dokola tukem a vloží do těch otvorů a nechají nakynout a pak se přikryté, pomalu pečou na plotně.
Vdolky se smaží, volská oka a lívanečky maj ty dolíky placatější - napadá mě něco podobného jako svetkreativity.cz/... (taky mám někde podobný recept, ale nechce se mi ho hledat ).
Takže dánská obdoba českých "koblihovdolků". Kynuté těsto, marmeláda, cukr. cs.wikipedia.org/...
Dají se upéci v troubě, nebo v tomto vdolkovníku na plotně. Samozřejmě, že v Dánsku tomu vdolek říkat nebudou. Od koblih se vdolky liší tím, že nejsou smažené ve velkém množství oleje, nebo jiného tuku. Ale tvar je obdobný a těsto se podobá. Úplně stejné však není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.