Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Prosím o radu - v robotu Orava KR-408 se netočí hnací jednotka...
Točí se jen malá vrtulka - ta velká bílá se netočí.
Nevím, jestli nějaká vrtulka neschází?
To je úplně v pořádku. To "velké bílé" není vrtulka, ale pevný díl, do kterého se zasadí adaptér. Malá vrtulka pohání hřídelku uvniř adaptéru, obal se točit nesmí!
@galapetr: Máš pravdu, podcenil jsem fantazii výrobce. Pak je ještě jedna možnost, a to nějaká bezpečnostní pojistka, která zajistí, že stroj nelze spustit bez nasazeného adaptéru. Ale poté, co jsem si přečetl návod k podobnému přístroji stejného výrobce se začínám přiklánět k názoru, že "je to rozbitý". A pokud je převodové ústrrojí z plastu, pak tam nejspíš bude nějaké oholené kolečko.
@galapetr: Tak to slož celé. Třeba pouhé zmáčknutí té jedné pojistky nemusí stačit a může tam být ještě jiná vazba.
ale v té hnací jednotce je díra - je celá napevno vcelku, uvnitř žádná hřídel není, takže by se měla točita to velké, bílé ozubené kolečko a to by mělo pohánět celou hnací jednotku. Nebo uvnitř hnací jednotky chybí hřídel?
ano pojistka tam je - musí se celý komplet složit a mísa dotáhnout na správné místo uchem doprava od předku robota...
Utažením nádoby se pojistka zaklapne - dřív stroj nejde pustit.
Äbych se podíval zda se točí to velké, bílé, ozubené kolečko, tak jsem pojistku ručně stisknul - točí se pouze malá vrtulka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.