Nejste přihlášen/a.
Zdravím...řeším nedostatečně dobře vyprané prádlo. Zkoušela jsem různé prášky i gely na praní, ale výsledek neodpovídá mým představám Pračka je už starší cca 8 let, může to být i tím? Calgon jsem moc nepoužívala, ale tak 3x do roka jsem čistila pračku tím, že jsem nalila litr octu do pračky na prázdný cyklus. Tak nevím, čím to může být. Může prosím někdo poradit co třeba používáte? Nejedná se o silně znečištěné prádlo, na to bych asi přidala ten "růžovej zázrak"
Díky předem za rady
Zkuste to, co pomáhá proti po vyprání páchnoucímu prádlu.
Před praním nalijte do bubnu asi půl až litr vody. U většiny praček se tím vyvolá odčerpání vody před praním. Naředíte a vyženete tím vodu znečištěnou několikadenním stáním v prostorách se stěnami pokrytými špinavým páchnoucím slizem.
Děkuji, ale nějak nechápu...na jaký program mám pračku zapnout poté co do bubnu naliju litr vody? Program vypouštění? Když pračku zapnu tak se stejně automaticky začne do bubnu napouštět voda... Jinak vyprané prádlo nesmrdí, místo aviváže přidávám ocet a přestože někdo tvrdí, že prádlo je octem cítit, tak mně se zdá celkem "svěží" Trápí mě to už asi 3-4 měsíce a proto jsem si už zvykla prát i s předpírkou a máchání ručně vracím a nastavuji na další opětovné máchání, ale čistotě to stejně nějak nepřidá. Bavlněná trička, ponožky, pyžama aj. mi po vyprání připadají jako jen namočené ve vodě a vyždímané...
Spusťte program, který potřebujete. V principu jde o to, neprat v té špíně, která v pračce může být a která se odpadovou hadicí může vrátit. Některé pračky zahajují program zapnutím čerpadla, některé jen tehdy, zjistí-li přítomnost vody. V obou případech ale nalitím trochy vody dosáhnete naředění této případné špíny a její následné vyčerpání.
Zkuste, nic tím nezkazíte. Možná je Váš problém jinde a tohle nepomůže.
Jestli jste až doposud prala ke spokojenosti a pračka špatně pere až od určité doby, zrada bude jinde, než v prášcích a vodě.
Dobrý den, pračku prádlem nepřeplňovat a přidat další máchání, aby se všechna špína vyplavila. Zdravím!
destiny - u nás přidáváme k pracímu prášku do pračky ještě Namo (také máme tvrdou vodu).
Tak to bylo asi práškem na praní. Na radu jsem ještě vyzkoušela následující : nejdřív Namo, pak jsem nastrouhala mýdlo s jelenem, které jsem předem rozpustila v horké vodě, a nakonec přidala pro jistotu trošičku Q-Power (levnější obdoba růžového zázraku). Místo aviváže ocet. Prádlo je očividně lépe vyprané...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.