Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koš nepropouštějící zápach

Od: vitecek® odpovědí: 8 změna:

Znáte nějakou firmu, která je prodává?

Zkoušel jsem uhlíkové filtry Simplehuman, ale nefunguje to.

Většinou jakákoliv např. jedlá soda, co má pachy absorbovat (už si to nepamatuju, který látky přesně) nefungujou, nedoporučujte mi pachy překrývat. To neni řešení. Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Po třech dnech nám v kuchyni v koši nic nesmrdí, používáme velký sáček z mikrotenu do koše a slupky loupu do malých sáčků od zeleniny a ovoce. Když narazím na uhnilou bramboru, dám ji do dvou sáčků, nic potom není cítit.

host
hodnocení

3x

Je to prosté, papíry, čisté plasty a čisté plechovky, vybité baterie, sklenice a láhve a další odpady nesmrdí, dávají pěkěně roztříděné se do zvláštní tašky nebo krabice a pak do tříděného odpadu. To je většina odpadu.

Ta trocha mokrého odpadu, který by mohl plesnivět nebo smrdět se dá dát do maličkého koše, například z uříznuté PET lahve do které se vloží použitý mikrotenový sáček aby ještě naposledy posloužil na pytlíky od čaje, slupky od brambor nebo banánu, listy z květáku, skořápky od vajíček, plechovky od rybiček (ty vyhodit do nejdřív), kosti z kuřete, nejedlé odřezky masa, atd, atd. Nebo i suchý odpad - slupky od buráků, papírky od bonbonů, alobalové obaly od sýrů, od čokolády apod.

Při odchodu z domu stačí mikrotenový sáček s "malým" odpadem z koše nebo koše u užíznuté PET lahve vyndat, zavázat, aby se to nevysypalo po cestě, vzít s sebou a vyhodit do popelnice.

Nejhůř smrdí vajgly od cigaret, ale kuřákům to voní, nevadí jim to.

111®
hodnocení

1x

takovej byt mám taky a pohoda...akorát odpadky zasukuji do igelitovýho pytlíku ze samošky..

111®
hodnocení

0x

a důvod proč smrdí?

hodnocení

mm, nebaví mě to denně vynášet.

hh. jinak funguje dobře. jen mám byt s kk, tak to neni ideální.

EDIT: lépe řečeno ono smrdí i když tam hodíš např. slupku od banánu, či pomeranče - mandarinky.

Ani netušíte, ako Vám rozumiem. ;) Energie do rôznych zlepšovákov bytového odpadového hospodárstva som z lenivosti venoval tak veľa, až som prišiel na to, že najlepšie funguje pravidelná zdravotná prechádzka a pravidelné vymytie a usušenie odpadovej nádoby.

lipanek
hodnocení

0x

Prodávají se odpadkové koše na pleny, kdy se do igelitového rukávu dá plena a rukáv se otočí a tím utěsní.

Jinak, pokud chodíte každodenně do zaměstnání, do obchodu, tak vzít při cestě odpad vždy ssebou.

Pokud máte balkon /terasu, odpadkový pytel dávat tam.

hodnocení

0x

Když si osvojíte, že při odchodu z domu vždycky vezmete sebou sáček s odpadky, pak nemusíte mít koš. Bude stačit hlubší šlehací miska a v ní sáček od rohlíků. Když si na to zvyknete, nemusí vás to bavit, stane se to zvykem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]