Nejste přihlášen/a.
Tohle to umí,ten největší je přesně na krabičku. A na ty obklady bude stíhat i slušná akuvrtačka,takže nic moc kravál...
A jak k těm zásuvkám dostanete kabel? V tomhle případě bych je udělal spíš těsně pod skřínky do povrchových krabic a nemusíte do obkladů sekat vůbec. Kabel vést za skřínkami a dál lištou.
Nicméně pokud vám jde jen o hluk, tak to sousedi jistě chvilku přežijí, všichni snad máte právo na úpravy bytu.
Šroubovák není na sekání! A i kdyby, tak praskne celá kachle... (co to je za nápad).
Flexou bude řez hned, ale jak tu padlo, co kabel?
A když vidím odkapávač, tak musíte dodržet vzdálenost od vody (aby to nebylo nebezpečné) a ideálně od sporáku, kde se z vaření jídel kouří (pára), jinak zásuvk zaoxidují a zkorodují. Pak díky přechodovému odporu nedobrého kontaktu a zapojením rychlovarné konvice 2kW krásně vyhoří a oheň podpálí dřevěnou linku .
Kašlete na sousedy, pokud to nebudete dělat brzo ráno nebo v noci. Hlavně to udělejte dle norem a z rozumem ideálně elektrikářem.
Ten použít nesmíte, pokud ty zásuvky nebudou na samostatný jistič max. B10A (kabel cykylo 3x1,5mm)
Pak nepojede fritéza nebo některé rychlovarné konvice.
...
Teď koukám, že se cykylo 3x2,5mm dělá, takže ten použít lze.
Můžete mi prozradit, jaký že to bude kabel? Na zásuvky musíte použít kabel 3x 2,5 mm2 . Sebeplacatější kabel tohodle průřezu těžko nacpete mezi kachlíky. Ledaže máte spáry aspoň 1,5 cm široké
.
gumidek - Ten kabel má tloušťku 4,2 mm. Takže aby se vešel do spáry, musela by být spára minimálně 5 mm široká (a cca 13 mm hluboká). Kabel by pak musel být dokonale rovný, aby se tam dal nacpat. Běžné spáry mezi kachlíky mají 2 až 3 mm, spáry 5 mm někdy bývají u venkovních obkladů (kabřinec), v kuchyni jsem to ještě neviděl.
... je zakázáno viz. ČSN.
Dráty samostatně s jednou izolací pouze do plastových lišt nebo trubek.
Do zdí vždy dvojitá izolace CYKY nebo CYKYlo.
Lidová tvořivost nezná hranic (a už vůbec ne předpisů). Už jsem se s něčím podobným setkal. Taky na tom visela zásuvka. Pro upřesnění - ten kroucený hadrák je licna!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.