Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přizemnění rozdělení bodu PEN

Od: fireman99 odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer. Narazil jsem na jednu věc ohledně elektroinstalace. Četl jsem na jiných diskuzích o přizemnění rozdělení bodu PEN na PE a N. Názory byli různé a já z toho moc nepochopil. Má být (respektive musí být) nebo nemusí být tento bod přizemněn? Elektrikář mi řekl, že to být nemusí (člověk ze staré školy - prý nic takového za něj nebylo), ale na různých diskuzích jsem naopak četl, že to má být...Jaký na to máte názor?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepyk93*
hodnocení

0x

Tak položte otázku odborníkům na : diskuse.elektrika.cz/... ;)

Ti vám to jistě objasní...:)

celp*
hodnocení

0x

Dobrý večer.Bez nějakého rozebírání problému říkám přizemnit,ovšem kvalitně.

standam*
hodnocení

0x

ANO musi.

Stejne musis udelat krabici pro doplnujici pospojeni a kdyz sem privedes PE. Tato krabice bude pres 10mmCu a pres kulatinu napojena na uzemneni. A do teto krabice bude privedene veskere doplnujici pospojeni s koupelny, kuchyne atd.

vcetne plastovych trubek resp. fitinek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma rozdělení pen

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]