Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Železobetonová deska bez podpěry a ohyb

Od: peterkaa odpovědí: 5 změna:

V projektu máme nad vchodem do sklepa betonovou stříšku, která ale je podepřená jen v první třetině a pak cca 3,5m visí ve vzduchu podél zdi (do té se má kotvit nějakými kotvami). Nějak si nedovedu představit, že se tak velká deska betonu nezlomí, když bude na takové délce a při šířce skoro metr, aniž by byla na obou stranách podepřená. Je mi jasné, že to vyztuží železnými dráty atd., ale stejně. Tloušťka má být 11 cm.
jaké jsou maximální rozměry tak to vytvářenych desek? Nebo spíš kdy se ještě beton neohýbá :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

1x

Pokud to máte v projektu, postupujte podle něj. Vše je jistě podloženo statickými výpočty.

Za projekt jste si zaplatili, tak byste mu měli důvěřovat.

hodnocení

0x

Tady jste na špatné adrese, ptejte se projektanta, statika, nebo snad čekáte, že vám někdo řekne bez statického výpočtu , že to je nesmysl?

pezerkaa
hodnocení

No v projektu žádný výpočet není, sle tak snad projektanti nestřilí od boku. Spíš mě zajímalo obecně, nakolik takově věci jdou. Třeba 3m při 20 cm je v pohodě, nebo naopak.

Jestli tomu rozumíte, tak si statický posudek můžete vyžádat. Obvykle se do projektu nedává do všech výtisků. Ta konstrukce může být předpjatá.

peteras
hodnocení

Diky, zkusim se zeptat. Predpjata neni, podle stavare je to ok, pry to udrzi draty a zasekani do boli po cele delce. No necham to na nich ale nezda se mi to :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]