Dobrý den,mám ve starém byte oškrábané stěny,jak už to tak bývá zdi jsou křivé,není to žádný extrém,ale jsou.V plánu mám nanést sádrovou stěrku,otázka zní mohu dát stěrku ve dvou vrstvách a mohu do první vrstvy vložit perlinku,pro lepší srovnání.Máte stím někdo zkušenosti?Děkuji
Do sádrové stěrky se žádná perlinka nedává. Ve dvou vrstvách je standard, ale napenetrovat podklad. Při větších nerovnostech a větších tloušťkách stěrky použít vyztuženou
Zde odkaz na tu vyztuženou mikrovláknem. Je trochu hustší, hůř se s ní pracuje, vyžaduje víc síly. Možno zkusit i Devoskyt 2. Ta je podle mě trochu méně hustá. Při pročítání návodu jsem narazil na to, na co se ptáte. I když jsem to nikdy nepoužil, opravdu se dá první vrstva vyztužit sítí.
A Rimano Uni není stěrka , ale sádrová omítka. Takže pokud máte dobré zkušenosti s vyztužováním této, používejte dále.
Nejlepší byla ADESKYT, ale ta už se nedováží. S ní jsem dělal už v devadesátých letech, byla taky vyztužená. Lehko se nanášela a dobře se vyhlazovala. Prolux,Primalex jsem vyzkoušel taky, ale nejsou tak dobré. Řekl bych spíše podprůměrné, na hobby vyhlazování.
loudes1
Kolik vy davate vrstev na starou oskrabanou stenu?A cim to stahuteje to roviny?Dekuji
Teď jsem se musel jít podívat na kbelík, byla to ADEXKYT Profi s celulózovým vláknem. Zatím nejlepší stěrka, s kterou jsem pracoval. Bohužel už není. Dělám s Devoskytem 2.
O kolik ty stěny letí? Pokud v řádu cm, tak dejte na knauf mp75 omítkové lišty (omítníky) k vyrovnání stěny a pak jejich pomocí dejte tu 75ku. Na youtube je video. Hladkou sádru až pak.
loudes1
To to muzu rovnou osekat na cihlu a nahazet jadrovkou a na to pak sadrovou sterku♂vyjde to levnejs nez sadrovka od knaufu
fugass*
Kdepak, mp75 drží na kde čem. Stačí navlhčit barvu a seškrábnout špachtlí. Jedna stěna je na pár min. a pak buď s omítníky nebo bez nich vyrovnat 75kou. Naházet na stěnu a velkým hladítkem roztáhnout, věřte že je to opravdu rychlé a za 5-6 hodin na to můžete natahovat stěrku. Já kupuji jadrovku od knaufu za 120 Kč pytel, přijde mi to levné a rychle se s tím dělá.
loudes1
Jak to rychle schne?Stihnul bych stim natahnout velkou stenu a pak zacit tocit?
fugass*
Velká vrstva schne do druhého dne. Ale není třeba to točit. Velkým hladítkem (klidně 50cm) to jde vyhladit dobře. Jen třeba najít správou hustotu. Vypadá to takto, zde čerstvě po natažení, před hlazením. Pracuje se s tím velmi dobře, snese to velkou vrstvu, ale pak déle schne. Na to pak sádru, taky vyhladit velkým hladítkem, popř brousit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.