Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Měl bych dotaz. Mám starý balkón na který se chodí z prvního patra z domu, pak se může pokračovat na zahrádku. Balkón je dlouhý 2m 55cm a široký 2 m. Balkón navazuje na betonovou podlahu z které se chodí na zahrádku. Podlaha z betonu je o 10 cm nad balkónem.
Balkón je vedle domu nad zemí 2m 80cm. Balkón se na jedné straně ( délce ) dotýká domu. Do domu budou vyvrtány dva otvory pro tu traverzu. Protilehlé otvory budou vyvrtány do betonové zdi, která je součástí podlahy vstupu na zahrádku.
Pod balkónem jsou 4 železa. Železa jsou ve tvaru L . Přes délku balkónu jsou tedy dvě železa ve tvaru L a mezi nimi jsou cihly zalité v betonu. Na kraji balkónu to samé. Na dalším kraji železa nejsou, protože celá délka balkónu je opřena o betonovou zeď.
Na těchto železech a betonové zdi jsou položeny betonové pažnice . Výška podlahy balkónu je asi 15cm. Na podlaze balónu jsou desky z PVC vysoké 2cm.
A protože jsou ty železa pod balkónem již silně rezatá, tak plánuji svépomocí s kamarádem hned vedle těch želez ( asi 15cm od nich ) vyvrtat do betonové zdi otvor a do něj zabetonovat nějakou traverzu - která se bude dotýkat těch pažnic na kterých je ten balkón. Ale nevíme jaký nejlepší profil a rozměry traverzy.
Délku víme. Celkem bude 3 m s ohledem na vsunutí do otvoru na každé straně délky.
Takže bude na kraji balkónu jedna traverza a vedle bude posunutá o 1m další traverza, pak již být traverza nemusí, protože ty betonové pažnice - desky ( další strana balkónu ) pak drží na té betonové zdi.
Na balkóně není žádná jiná zátěž, jen se po něm chodí.
Dočetl jsem se, že jsou : Ocelové nosiče I, IPE, U, UPE, HEB, HEA (nosníky)
Co by prosím nám stačilo? Jaký typ?
A hlavně také přibližné - rozměrově. Co říci při nákupu?
Blízko zde máme hutní materiál-prodej všeho druhu, tak nebude problém koupit potřebné.
Děkuji za případné rady či návrhy.
Tak jsem se dopátral, že by šla dát pod balkón traverza tvaru I , která by mohla mít na výšku 16cm ( od rovné plochy k rovné ploše ).
Tak by byla na kraji balkónu tato traverza a o metr dále druhá stejná traverza. A třetí traverza již být nemusí, protože ty betonové pažnice jsou položené na betonu - zeď.
Tak by mě nyní zajímalo, zda tato traverza v čisté délce balkónu by byla dostatčující na pevnost - nosnost balkónu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.