Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrikáři- cena práce /díla

Od: darell odpovědí: 11 změna:
Dobrý den,
Vyhořela mi zásuvka ve starém sudetském domě, ktery jsem nedavno koupil. Chtěl jsem si to opravit sám, ale mám tu mamku na návštěvě...a ta me presvedcila... Zavolal jsem tedy elektrikáře, ten si vzal 1500 kc za výměnu dvou zasuvek, protože v takovém přístavku jsem měl místo zásuvky koncovku prodlužovačky a rekl, ze se to musi vymenit Ta prvni vyhorela zasuvka byla tak z koncev 70 let. I kdyz to podle me slo vysroubovat a potom vytahnout s minimem sekani, tak vzal majzl, roztriskal zasuvku udelal diru o polomeru asi 20 cm a hloubky 10 cm, to same u te druhe zasuvky, kde byla prodluzovacka, byl tu dve hodiny z toho poprve si to prisel omrknout, praci odvedl dobre, neni to vsak drahe na jesenicko? Ma mi tahat jeste sest "dratu" - (rikal, ze to pro magnetickou indukci, lednicku, pracku, bojler, cerpadlo 750 W, bude treba)z rozvodne skrine do pristavku, kde budu mit kuchyn,+ zasuvku do toho sklepa, a kde bude cerpadlo a bojler povedeme to sklepem a bude tam jen jedno provrtani zdi od te rozvodne skrine do sklepa, a jedno dve vrtani pres osb desky- podlahu kolik to muze odhadem stat? Mam limit 8000, coz povazuji za max. prijatelnou a odpovidajici cenu u tech zasuvek to bylo 1200 kc...

Elektrikáři- cena práce /díla
Elektrikáři- cena práce /díla #2
Elektrikáři- cena práce /díla #3

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

No...příroda nám nadělila ústa..dar řeči..a rozum.

Tudíž bych přesně specifikoval co chci a onoho elektrikáře se zeptal, za kolik to udělá. Pokud bude cena pro Vás OK, odsouhlasím mu ji.., ale samozřejmě s tím, že pokud nebudou žádné změny, bude i jeho cena pevná.

Pokud se Vám cena nebude "pozdávat", můžete zkusit někoho jiného...buď uspějete, nebo ne.

darell
hodnocení

:) to ano. ptal jsem se i prvne, ale to mi odpovedel, ze to takto nelze rict, ze nevi jestli je zasuvka na omitce, tak jsem mu rekl, ze zrejme je, ale stejne mi to nerekl dopredu - to je dar reci.. no ak daru rozumu, se ptam zkusenejsich, ci primo odborniku na danou problematiku, a to proto, ze jsem si nekde na tomto serveru, vyhledal smysluplne minule odpovedi jiz k obdobnemu tematu.

ukol je jasny, on mi rekl, co budu potrebovat. Bohuzel mi nerekl ani pribliznou cenu, oni ti remeslnici, dneska taky maji dar rozumu a nejradeji by se nechali platit zlatem spise platinou, (a ja se jim nedivim, protoze jich je jako safranu) takze vam to treba nereknou dopredu ani priblizne, je to pro ne vyhodnejsi, proto se ptam jinde, abych dostal ferovou cenu, kterou jsem ochoten zaplatit nic vic, nic min, az ji budu znat budu jistejsi v kramflecich a znovu se ho primo zeptam na cenu a nebo mu reknu kolik jsem ochoten za to zaplatit.

Takze cim vice informaci budu mit, tim se lepe budu moci rozhodnout. A nespletl jsem se, kazda ta odpoved me nejak obohatila, ale nejvice od elektrikare prazskeho, ktery mi mozna i rekne, kolik to bude priblizne stat... Dekuji

hodnocení

1x

Nejsem elektrikář a nevím jak to konkrétně vypadá,ale pochybuju že vyhořelá zásuvka v hliníku by šla vyměnit bez sekání. Většina lidí vidí že řemeslník má za hodinu hotovo.Ale že musí dojet pro materiál,nakoupit ( že má konkrétní zásuvku náhodou sebou je sice hezké ale stejně ji někde koupit musel) plus si musí vydělat na nové nářadí ,auto ... A kde jsou daně,pojištění ...

Někdo tu psal že když má řemeslník nářadí z Lidlu,okamžitě ho vyhazuje.Na druhou stranu každý to chce co nejlevněji. Spočítejte si kdybyste pro toho elektrikáře jel,přivezl ho domů,pak s ním jel na maetriál, dělal by Vaším nářadím..a i pak by musel účtovat nejmíň 120 na hodinu aby vůbec přežil

darell
hodnocení

Dekuji, asi mate pravdu s tou zasuvkou... ale on si uctoval tak 400-450 kc na hodinu + zrejme 200kc benzin, za dojezd 5 km, material 2 zasuvky 400-500 kc , a to jsem mu dal jeste 100 kc navic, protoze praci odvedl dobre, i kdyz se mi to zdalo drahe. V Praze bych to pochopil, kupni sila je jina.

hodnocení

0x

Chtělo by to ještě přidat délku trasy, kolik m kabelů napočítat! To s těma zásuvkama bych v Praze účtoval do 1400 kč, má m malé dojezdové vzdálenosti a nákupní možnosti do 5 km

darell
hodnocení

Diky... od te rozvodne skrine je to asi 8 - 9m zalezi kde ty zasuvky budou, max 10 m.

hodnocení

0x

Je to věc dohody a ty fotky jsou tu k čemu? Píšete že "on říkal". Něco od něj chcete, tak vám řekl co bude dál. Buď to chcete, nebo ne.

darell
hodnocení

k tomu aby si odbornik udelal predstavu, co je treba provrtat jednu zed a jednu novou OSB podlahu.+ 6 dratu - 8 az10 m od te el. skrine a asi tri zasuvky. Ja to chci, ale za spravnou-ferovou-odpovidajici cenu, nikoliv predrazenou.

lada89
hodnocení

0x
Ono je to různé ale orientačně úkolem průvrt
cca 20-100 Kč podle průmeru a délky u vrtání
kabeláž cca 55-100 kč/m včetně práce, zapucování a potřebného materiálu
Koncový prvek kabelu od cca 180-500kč/ks (all-in)
a jištění
Určitě tam narve chránič (musí) tam bych počítal s 1500-1800 s prací a cca 200-300 za každej obyčejnej jistič. Jinak je možný že za jenom čistou montáž + konzultace si řekne jinou cenu než když to na něm necháš celý. (Je to i o tom že když si materiál kupuje zákazník tak my elektrikáři přicházíme o bonusy z obratu u dodavatelů materiálu což se může (ale nemusí) projevit na koncové ceně). Jinak možná mě někdo tento koment napadne, ale nezapomeň na revizi - jedná se o novou část instalace která musí být před zahájením provozu revidována! Jinak nejjednodušší bude když si pozveš 2 - 3 elektrikáře domu a necháš si od nich podepsat nabídku s rozpisem prací (ne od oka) a oslovil bych ty elektrikáře kteří bez problémů dělali u známých - je vidět jejich práce. Jinak bejt zadavatelem -investorem zvažoval bych i možnost nechat si natáhnout 1 větší přívod na malý místní rozvaděč. (Místo ve stávajícím, přehlednost a pod.) Ale jak to nakonec dopadne...
darell
hodnocení

Diky, takze tech 8-9 tisic by cca odpovidalo. zkusim se zeptat na ten rozvadec. dekuji.

lada89
V maximu 1x 100 pruvrt 100
6x 10m kabelu 60x100 6000
6x koncový prvek 6x 500 3000
6x jištění 1800
Chránič 1800
Revize do 3000
Rozpočet cca 16 000? Že by? A když to bude méně. Tím lépe...
Teda s materiálem, cenu za ruce je xx% což by relativně mohlo odpovídat ale koliko to bude za co schválně říkat nebudu..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]