Nejste přihlášen/a.
Mám strunovku AL-KO 4125 a potřeboval bych vyměnit ložisko na hřídeli strunové hlavy. Spodní převodovku jsem demontoval celkem snadno, vyjmul jsem i segerovku, zajišťující ložisko, vyšrouboval všechno, co vyšroubovat šlo a tím jsem skončil. Víc už nic rozebrat nejde. Jak dostanu to ložisko ven? Podle mě by mělo jít vytáhnout i s drážkovanou hřídelí, ale nejde. Násilí použít nechci (je to hliníkový odlitek). Běžný stahovák mi nepomůže. Co s tím?
Což o to, tohle mě taky napadlo. Jenže problém je v tom, že na hřídeli je levý závit a já nemám levou matku. A matka, zalisovaná v plastové strunové hlavě by to asi nevydržela.
111 - Uvnitř je určitě šikmý převod. Největší otvor je právě ten, kde je ono ložisko, které bylo zajištěné segerovkou. Takže je jasné, že musí jít vytáhnout tímto otvorem. Jen nevím jak .
uvnitř bude šikmý převod, není v hřídelce náhodou závit?
jediný co mne napadá je chytit tu špičku do svěráku, využil bych i té prohlubně a dal tam kuličku z ložiska, a pak dva dřevěné klínky a zkusit stáhnout obal...
Zkusil bych lehce nahřát horkovzdušnou pistolí hliníkové uložení zvenku, tak abych pokud možno nenahřál ložisko, na závit našroubovat matici, tu zlehka upnout do svěráku a poklepáním dřevěným hranolem na hliník by to mohlo jít ven.
No jo, budu holt muset někde sehnat levou matici M8, což bude trochu problém. V běžném železářství (dokonce ani u Břendy) to nevedou.
No vzhledem k tomu, že to budu pravděpodobně potřebovat jednou v životě, tak se to moc nevyplatí. A spíš zeženu tu jednu matici, než závitník. I když právě zjišťuju, že sehnat vagon levých matic problém není, ale jednu budu shánět fakt těžko. Budu jí muset asi kouptit za pár desítek haléřů, a nechat si jí za 150,- Kč poslat na dobírku.
Skúste si zobrať zámočnickú zvierku, uchyťte tu hriadeľ uplne dole,tak aby sa nepoškodil závit a poriadne to dotiahnite. Potom to celé vložte do otvoreného zveráka,tak,aby sa zvierka len oprela o čeluste a poklepávaním po obale to vybite. Nebolo by zlé obal nahriať teplovzdušnou pištoľou. Miesto zvierky by sa dali použiť aj tieto kliešte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.