Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Střecha pergoly

Od: zdenek01 odpovědí: 10 změna:
Konstrukce střechy ( střešní latě 40x60) na ně položeny OSB desky a natřeno tekutou lepenkou . Lze takto dokončit střechu pergoly bez krytiny? Děkuji za rady

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jezevec*
hodnocení

2x

Teoreticky lze, prakticky to dlouhodobě povětrnostním vlivům neodolá. Myslím, že by bylo lepší místo tekutý lepenky a OSB použít trapézový plechy...

zdenek01
02.06.20 09:34
hodnocení

Dekuji
jezevec*

Zdendo jenom pro upřesnění - nejsem stavař! Ale koupili jsme si před pár lety pergolu, ke který byla na střechu taková vlnka z nějakýho podivnýho plastu. ten samozřejmě nepřežil první silnější vítr. A tak jsme řešili co s tím, ty OSB desky, co zmiňuješ, mě taky napadly, já přes ně chtěl dát takový ty asfaltový šindele. Konzultoval jsem to proto se dvěma lidma z oboru a oba se shodli na tom, že ty OSB prostě časem nasajou vlhkost a začnou bobtnat. Tak jsme tam šoupli ty plechy a je to už třetím rokem naprosto v pohodě...

zdenek01
hodnocení

Ještě jednou děkuji ;)
olinl

Jak píše jezevec-plechy např. hliníkové či pozink s barvou a to rovnou na latě- dřevo musí provětrávat a být v suchu. Ta penetrace je na rok, max. dva-za mě vyhozené peníze..

hodnocení

2x

Pokud tam už máte OSB, dal bych na to lepenkové pásy Coolna. Shodou okolností jsem před 14 dny dělal novou střechu na kúlnu, dal jsem 15mm OSB a na to přímo ty pásy Coolna, jen proti tomu videu jsem to trošku vylepšil krajovým plechováním, dole okapnicový plech a nahoru plechový hřebenáč. Max spokojenost

krtek6

To video už je hned ze startu špatně v tom, že tam nemají oplechováíní hrany...než položí vůbec první vrstvu toho asfaltu nebo co to je...tak musí začít plechem na hranu a poté okapnicí na boku...pak můžou něco takového lepit

Já teda nejsem klempíř, nicméně jsem si tam ty okapnicové plechy tak nějak intuitivně dal - jak jsem psal .

hodnocení

0x

OSB ne. Buď dát rovnou plech (jednoduché, ale na pohled nic moc) nebo palubky a na to asfaltové šindele.

krtek6
hodnocení

0x

OSB deska není finální vrstva střechy...je to pouze záklop, na který musí být potom ještě finální krytina...případně další vrstvy...pokud chcete pergolu, máte možnosti:

1) krov + osb + asfalt lepenka

2) krov + osb + pvc folie

3) krov + latě + lexan

4) krov + latě + taška

5) krov + osb + šindel

6) krov + latě + trapéz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]