Nejste přihlášen/a.
Teoreticky lze, prakticky to dlouhodobě povětrnostním vlivům neodolá. Myslím, že by bylo lepší místo tekutý lepenky a OSB použít trapézový plechy...
Zdendo jenom pro upřesnění - nejsem stavař! Ale koupili jsme si před pár lety pergolu, ke který byla na střechu taková vlnka z nějakýho podivnýho plastu. ten samozřejmě nepřežil první silnější vítr. A tak jsme řešili co s tím, ty OSB desky, co zmiňuješ, mě taky napadly, já přes ně chtěl dát takový ty asfaltový šindele. Konzultoval jsem to proto se dvěma lidma z oboru a oba se shodli na tom, že ty OSB prostě časem nasajou vlhkost a začnou bobtnat. Tak jsme tam šoupli ty plechy a je to už třetím rokem naprosto v pohodě...
Pokud tam už máte OSB, dal bych na to lepenkové pásy Coolna. Shodou okolností jsem před 14 dny dělal novou střechu na kúlnu, dal jsem 15mm OSB a na to přímo ty pásy Coolna, jen proti tomu videu jsem to trošku vylepšil krajovým plechováním, dole okapnicový plech a nahoru plechový hřebenáč. Max spokojenost
To video už je hned ze startu špatně v tom, že tam nemají oplechováíní hrany...než položí vůbec první vrstvu toho asfaltu nebo co to je...tak musí začít plechem na hranu a poté okapnicí na boku...pak můžou něco takového lepit
OSB deska není finální vrstva střechy...je to pouze záklop, na který musí být potom ještě finální krytina...případně další vrstvy...pokud chcete pergolu, máte možnosti:
1) krov + osb + asfalt lepenka
2) krov + osb + pvc folie
3) krov + latě + lexan
4) krov + latě + taška
5) krov + osb + šindel
6) krov + latě + trapéz
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.