Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řetězový kotouč

Od: slavo® odpovědí: 9 změna:

Viděl jsem na to reklamu - dávám několik odkazů

To je náhrada za motorovou pilu?

A jak se to brousí?

Na posledním odkazu je to sundané z kotouče.

levne-naradi.cz/...

wish.com/...

wish.com/...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

berger*
hodnocení

2x

Tak teď jsem zvědavý. Už jsem to někde viděl a neměl odvahu to koupit.Když si představím,že to nasadím na flexu,naskakují mi pupínky. Prý to umí až 14tisíc otáček...*ee*

hodnocení

2x

Není to v žádném případě náhrada motorové pily - když pro nic jiného, tak zásadní je hloubka prořezu, která je malá - je to závislé ma průměru kotouče. Používá se to spíše v dřevosochařství, tvarování dřeva a pod. V truhlařině to nemá využití, v tesařině jen minimální - ale každý tesař má řetězovou pilu, takže tohle asi nekoupí.

Brousí se to stejně jako řetěz do pily - protože to je řetěz do pily ,,namotaný´´ na plechový disk.

Že to je zejména v rukou nezkušeného pěkně nebezpečná sranda - to asi není třeba nijak rozvádět, proti tomu je řetězová pila neškodné kotě, ta má brzdu řetězu a ostatní bezpečnostní prvky, tohle jsem viděl na festivalu dřevosochařů v provozu i bez krytu a to bylo i na mě silné kafe.

Nicméně to doma mám, použil jsem to snad jen párkrát.

asd1
hodnocení

2x

Malý prořez a je to nástroj hodně o hubu, jak se kousne tak to neudržíš a točí se to furt (nermá žádnou brzdu jako pila) *ua*

berger*

Řetěz je na nosném ocelovém středu uložen volně v drážce. Při spuštění kotouče se řetěz roztočí odstředivou silou. Prokluz řetězu na středu vylučuje nebezpečí zranění při sevření dřeva, neboť se okamžitě zastaví rotace řetězu a protáčí se jen nosný střed. - píšou ve fahrplanu, takže toto snad nehrozí. Stejně k tomu důvěru nemám...:-D

dylin
hodnocení

1x
Měl jsem Vorel 230ku kotouč. Řezal jsem s tím DEMOLIČNÍM stylem. Ano je potřeba u toho často vyklepávat bobeše z kalhot, protože to má obrovskou tendenci vyskakovat a to umí blízko obličeje vylekat. Ale co je na tom nejhorší, že se to pálí. U motorovky řezací olej trochu chladí. Tady ne. Tady se to hřeje, jak u abrazivniho kotouče. Ten řetěz je brzo pryč. Broušení stejné jako u motorové pily. Brouskem s vodítkem. Zbavil jsem se toho a pořídil si motorovku.

hodnocení

0x

Normálne ako na píle,okrúhlym pílnikom príslušného priemeru.

hodnocení

0x
Já používám tenhle se třemi zuby a je to perfektní.
Vozím to sebou v kufru s nářadím a používám na aku flexe.
Řežu s tím úplně všechno a pořád drží.
Teď naposledy jsem stím pokácel a naporcoval 15cm smrk :)
Jinak ho mám asi 3 roky a ještě jsem to nebrousil.
Rozhodně to ale není náhrada řetězové pily, nebo na větší akce.
ebay.co.uk/...
Třeba tady na tom videu jsem s tím řezal lamino.

youtu.be/...

hop®
hodnocení

0x

Měl jsem, vyhodil jsem. Dost rychle se to tupí, je to opravdu jen na čisté dřevo. Teď používám univerzál...

Řetězový kotouč

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]