Nejste přihlášen/a.
Viděl jsem na to reklamu - dávám několik odkazů
To je náhrada za motorovou pilu?
A jak se to brousí?
Na posledním odkazu je to sundané z kotouče.
Není to v žádném případě náhrada motorové pily - když pro nic jiného, tak zásadní je hloubka prořezu, která je malá - je to závislé ma průměru kotouče. Používá se to spíše v dřevosochařství, tvarování dřeva a pod. V truhlařině to nemá využití, v tesařině jen minimální - ale každý tesař má řetězovou pilu, takže tohle asi nekoupí.
Brousí se to stejně jako řetěz do pily - protože to je řetěz do pily ,,namotaný´´ na plechový disk.
Že to je zejména v rukou nezkušeného pěkně nebezpečná sranda - to asi není třeba nijak rozvádět, proti tomu je řetězová pila neškodné kotě, ta má brzdu řetězu a ostatní bezpečnostní prvky, tohle jsem viděl na festivalu dřevosochařů v provozu i bez krytu a to bylo i na mě silné kafe.
Nicméně to doma mám, použil jsem to snad jen párkrát.
Malý prořez a je to nástroj hodně o hubu, jak se kousne tak to neudržíš a točí se to furt (nermá žádnou brzdu jako pila)
Řetěz je na nosném ocelovém středu uložen volně v drážce. Při spuštění kotouče se řetěz roztočí odstředivou silou. Prokluz řetězu na středu vylučuje nebezpečí zranění při sevření dřeva, neboť se okamžitě zastaví rotace řetězu a protáčí se jen nosný střed. - píšou ve fahrplanu, takže toto snad nehrozí. Stejně k tomu důvěru nemám...
Měl jsem, vyhodil jsem. Dost rychle se to tupí, je to opravdu jen na čisté dřevo. Teď používám univerzál...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.