Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Schéma zapojení rozvaděče?

Od: olis* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, může být takto zapojen domovní rozvaděč se třemi 3F chrániči? A několik okruhů zapojených mimo chránič. Je to takto možné. Děkuji..

Schéma zapojení rozvaděče?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Třífázové chrániče bych použil pouze pro třífázové spotřebiče. V ostatních případech použít jednofázové chrániče, nebo rovnou PFL 7. Používat třífázové chrániče pro světelné, nebo zásuvkové okruhy je nepraktické. V případě poruchy takto vypadne chránič a nefunguje nic, co je za ním připojeno, což u jednofázového nehrozí (vypadne jen ten jeden okruh). Je to pak i snazší při hledání závady. V tomto případě bych neřešil cenu, ale praktičnost.

111®
hodnocení

2x

to HDO asi nebude HDO ale stykač, protože vlastní HDO je u hodin a chybí tam jištění 2A

První jistič ve druhé řadě a další dva jističe v řadě 3. rozdělit na jednotlivé fáze na výstupu Hl.Vypínače, jinak je jedna fáze přetížena

Citlivost chrániče není Ma ale mA =chybně na všech třech

jinak asi dobrý

olis*
hodnocení

To HDO jsem myslel jako jištění, nevěděl jsem parametry jeho jističe..

ladis*

To mas v pripojovacich podminkach, myslim ze je tam napsane max. 6A

111®
hodnocení

2x

když je to HDO = jištění, tak tam nemůže být modrý drát do rozvaděče, modrým se ovládá od HDO stykač , jinak ti tam chybí ještě stykač 3f pro kotel a 1f pro bojler

jak zde byla připomínka o chráničích na světla , tak je vyjmi z toho 3f chrániče a dej místo jističů jističo-chrániče, jsou o polovinu širší

olis*
hodnocení

Viděl jsem, že stykač je přímo součást elektrokotle, proto jsem to neřešil..

Proč rozdělit světla na samostatné jističochrániče? Zabere to více místa a bude to určitě i drahší.

kenav

To je pravda,a co boiler,hlavne to ovladani nemuze jit pres chranic na to pozor.

hodnocení

0x
Neni to zbytecne? Ja bych pouzil asi jeden ctyrpolovy chranic kvuli trifazovce a pak dva nebo tri dvoupolove, vsechno pokud mozno sepsat na papir a rovnomerne rozlozit mezi faze. Jistic na hdo byva vetsinou v elmer skrini, nevim jestli jsou dale nejake podminky, pokud ne tak bych tam prdnul 6 nebo 10. Dvojka je draha
olis*
hodnocení

Přišlo mi to takhle jednodušší na realizaci, zatím pořád mám čas změnit, tak uvidím..

Vrchní řada je elektro kotel, varná deska, boiler.. Prostřední zásuvky, světla.. A spodek je garáž a venkovní světla a zásuvky, čov... Je pravda že HDO je jištěno i v elektroměrovém pilíři venku.

A dalsi vec kterou vidim- kazdy svetelny okruh ma mit svuj chranic. Norma stara dva tri roky
kenav

Domaluj tam ovladani toho elektrokotle a boileru,HDO se takhle nejisti.

111®
hodnocení

0x

tak jestli je stykač pro kaotel jeho součástí, tak ti chybí ovládací modrý od HDO . Samostatně je modrý pro bojler a samostatně modrý pro kotel. Pozor ovládací modrá je tnavěmodrá, neplést s N světlemodrý

hop®
hodnocení

0x

Je zbytečné jednofázové okruhy chránit třífázovými jističi. Je jednodušší i levnější rozdělit rovnoměrně fáze před chrániči a použít jednofázové chrániče.
A jen upozorním, podle současných norem je povinnost, aby každý světelný okruh měl vlastní chránič ! *hej*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]