Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Impregnace krovu

Od: michalb* odpovědí: 5 změna:
Při rekonstrukci zateplení jsem zjistil že krovy některé krovy jsou prokousane nějakým drevokaznym hmyzem, chci je impregnovat lignofixem. Zkoušel jsem je brousit flexou s ocelovým kartáčem, ale je to mazec. Má to cenu všechny krovy brousit, nebo to rovnou stříknout?
Impregnace krovu
Impregnace krovu #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fik
hodnocení

0x

Nějak extra brousit nemusíš,nemusí to být čisté nové dřevo. Lignofix je impregnace,to se vsakuje. Otázka je účinek,ono lignofix je prevence,jestli to už rozjetého tesaříka zastaví je otázka

michalb*
hodnocení

No zalezi jestli už tam kdysi byl nebo tam pořád je. Mám lignofix žlutý na likvidaci a zelený na prevenci. Tak ty nacate pořádně proliju tím žlutým a zbytek zeleným. A budu doufat. Dá se nějak poznat jestli to je staré nebo nové? Někde jsem slyšel že podle barvy pilin, jestli jsou světle tak je to čerstvé
fik

Tak úplně bezpečně poznáš že se tam objevují nové hromádky pilin. Třeba to vysaješ vysavačem a jestli se někde objeví nové piliny,brouk pracuje. Nebo když je opravdu ticho,jde to i slyšet

Ono ani lignofix na likvidaci není záruka úspěchu,i když lepší než nic. Ten brouk se pohybuje v celém průřezu trámu,ne jenom na povrchu.a lignofix hlouběji než centimetr nedostaneš. Jestli chceš zvýšit svoje šance,obstaral bych si nějakou stříkačku s pružnou jehlou a dírku po dírce tím naplnit a opravdu tím nešetřit.

Každopádně dobře že se to snažíš řešit,u mě na kůlničce když jsme začínali s rekonstrukcí,tak trámy byly v takovém stavu že průřez 12*14 šel zlomit o koleno jako tříska. Nikdo z nás nechápal jak ještě ta střecha mohla držet pohromadě

michalb*

No nevypadalo by že by se někde dělali hromádky a jelikož tam nebydlím tak neslyším že by tam něco chroustalo :) snažil jsem se to obrousit,ale po par krovech na to asi kašlu, nehorazný bordel a piliny všude :D

michalb*
hodnocení

A chroustaji furt nebo i někdy spí? Že bych zkusil přiložit na trám to doktorské sluchátko jestli by to šlo slyšet

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]