Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Navinutí kabele

Od: vlapan27® odpovědí: 7 změna:

Jak ručně navinout el.kabel od vysavače .Protože není automatika prosím o radu,zda se neprodává nějaký výrobek nebo zařízení na které by 10 m kabel šel navinout,aby po skončení práce se po uložení vysavače jen tak neválel.Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Kabel není problém stočit do kruhu a k vysavači přiložit. Pozor ale při stáčení, kabel je nutno vždy stáčet tak, jak je vyroben. Setkal jsem se několikrát, že kabel stáčeli jak šňůru na prádlo (přes loket). pak se divili, že kabel je zmuchlaný, nebo se přerušil. Ano, při takovém stáčení často dojde k zlomení vodičů. I když se to nezdá, protože je kabel ohebný. Když se kabel nesprávně stáčí dlouhodobě, tato situace nastane. Není to ojedinělá záležitost. Viděl jsem to např. i u souseda, který takto stáčel kabel od sekačky a pak se divil, že přestal fungovat. Může se stát i to, že jak se licna zlomí, jednotlivý drátek může propíchnout izolaci mezi vodiči a dojde ke zkratu. I s tím jsem se za své praxe setkal.

hop®

Není problém stáčet kabel přes loket, ale musí se začít stáčet od spotřebiče, aby se kabel s koncovkou mohl volně přetáčet...

No, náš revizák by tě "pochválil". Za tohle u nás vyrazili učně od zkoušky. Musel opakovat v jiném termínu. Má na věky v mysli památku.

priklad1*

Není špatná cívka od svařovaciho drátu. Všude kde sváří CÓčko to vyhazují. Viděl jsem i pěkné lakované civky

hodnocení

1x

Můžete pro zajímavost dát výrobce a typ vysavače? Už dlouho jsem neviděl vysavač bez navíjení kabelu a stará ETA 409 neměla aut. navíjení, ale na držadle měla výstupky, kde se kabel ručně navinul...a lámalo se na něm držadlo. Ještě dnes funguje v garáži...

doplněno 01.06.20 21:32:

Typ vysavače se asi nedovíme...zajímá mně typ, která má jen volný kabel. Snad takový dnes ani neexistuje...

olinl
hodnocení

0x

Vytvořit nějaký háček či držák sám a ten přidělat na vysavač nebo vyjmout navinovací buben z rozbitého vysavače, na který se dá těch 10 metrů navinout a přimontovat ho na vysavač. Každopádně podle fota tvého vysavače nebo obrázku z internetu, na kterém je shodný typ by se dala situace hodnotit lépe..

hodnocení

0x

Možná by šel použít nějaký naviják na vodiče elektrického ohradníku. Ale jsou na větší objemy. eshop-zemedelske-potreby./...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]