Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skládací stavitelná koza

Od: krtek6 odpovědí: 13 změna:

Ahoj, Mám další z dotazů kategorie "má někdo zkušenost"s takovou kozou?

heureka.cz/...

Zaujala mě tady hlavně skladnost, přenositelnost a variabilita co se úspory místa. Potřeboval bych ideálně 2 takové, abych z toho udělal lehké lešení. Nosnost kozy je 150kg což při 2ks a dodatečně silné podlážce by mohlo stačit. Standardní kozy nechci, protože bych je něměl jak převážet a poté kde skladovat. Primárně je potřebuji na jednorázovou akci pro dosažení výšky 3,5m s vidinou budoucího použití :) Tluct si vlastní ze dřeva se mi nechce.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

S tímto na výšku 3,5m?To snad nemyslíte vážně.Pokud dosažení do 3,5m,no záleží kolik měříte tak snad ono.Ale 150kg je docela málo,dáte si tam kalfas s matlou pár cihel (nevím kolik vážíte) ale běžný zedník a už je to ke 200kg!

Ale mimo výše uvedené výhrady,které si musíte rozhodnout sám, to může být na chalupě dobrý pomocník.

krtek6
hodnocení

ano, pro dosažení 3,5m ...jsem tušil, že se toho někdo chytne...nevěděl jsem jak to blíž specifikovat...150kg má nosnost 1 koza..2kozy logicky udrží 300kg s dostatečnou deskou na krátkou vzálenost..a cihla s maltou to zas tak moc nezatíží...pokud jich tam nebude xx;) Třeba tahle vypadá podobně...nosnost má stejnou..dosažitelnou výšku taky... vercajk-pardubice.cz/... ale tváří se pevněji...

Nikoliv 300 ale stále jen 150kg chytl jsem se pokud přečtete pořádně dozvíte se i to co jste chtěl vědět!Platí tedy pokud nejste trpaslík! Ta druhá vyúpadá fortelněj . S tím zatížením to vykládejt e bezpečákům-velmi rychle by Vám spočítali kolik tam máte naložíno a pak ještě rychleji spočítali pokutu za porušení BOZP!jenže osoba nepracující v oboru o tom nemá asi páru!Jinak když jeden komponent lešení má noésnost 150,pak dva dohromady mají taka jen 150kg.Na 300 byste masel mít dvě a dvě vedle sebe=4 kozy!

berger*
hodnocení

0x

Na tu jednorázovku Vám mohu půjčit toto. Je do tří metrů,když dám podlážku výše,dosáhnu třiapůl,ale to výrobce zakazuje...*smich*

krtek6
hodnocení

Na tohle jsem se díval taky. Něco takového se mi líbí. Ale pro mě v případě vlastnění neskladné. No ale když si člověk přečte popis, tak zjistí, že všechny tady ty konstukční systemy mají nosnost 150kg ;) takže z hlediska pevnosti se to ničím neliší od toho co jsem poslal já. Jde jen o tvar výsledné kostky a celkového pocitu jistoty.Já právě budu potřebovat vyzdít 3 stěny do Učka v menších bojových podmínkách , kdy horní hrana stěny bude +/-3,5m. A tahat z firmy solidní kozy se mi nechce, protože to je opich na domluvu a hlavně na přepravu.:)

berger*

Takže,chcete to půjčit? Nemluvím o penězích,prostě mi to tady teď leží... Zítra dopoledne pojedu do formela...

krtek6
Teď ne..jeste nemam povolení..handrkuju se s úřady...to bude ještě na dýl...a než to postavím,tak to taky bude ještě trvat...ale zatím díky za nabidku
berger*

Fajn. Když,tak se ozvěte...

hodnocení

0x

Ta koza moc stabilně nevypadá. Mám podobnou, ale bytelnější, ale používám pouze jako nohy ke stolu. Ty kozy jsou spojené šrouby, co se snadno rozvolní a je nutné to kontrolovat a dotahovat, jinak je to lístek na úraz.

Tato koza mi přijde smysluplnější pro vaše účely

dek.cz/...

krtek6

tohle je standardní stavební koza. Tu nechci respektive nemůžu mít z toho titulu, že bych neměl jak převážet...a potí skladovat. Není rozložitelná ani smontovatelná :)

jabraka*
hodnocení

0x

A co tento výrobek?Koupil jsem ho v OBI mall.cz/...

JABRAKA

krtek6

jo jo..aj na tohle jsem se díval...ale tady zase vidím možný problém v hloubce...že tam by se možná špatně chodilo ...ale kdo ví...nechci házet flntu do žita

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]