Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik kg štěrku 4/8 pod bazén?

Od: kubinec® odpovědí: 11 změna:
Prosím vás kolik kg budu potřebovat štěrku frakce 4/8 pod kruhový bazén o průměru 3m?chci jen vykopat trochu cca 20cm do hloubky a do toho podsypat cca 5cm štěrku a na něj buď koberec nebo lino. Jen nevím kolik kg koupit?
Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

5cm vrstva v kruhu průměru 3m = 0,353m3

1m3 štěrku 4/8 váží cca 1,45t

Potřebujete tedy cca 512kg štěrku

hodnocení

3x

Pod volně stojící bazén jsem dával jen kopaný písek, ,který jsem srovnal do roviny latí.

gazda*
hodnocení

2x

jestli správně počítám, tak cca 550kg. Ale to beru přesně kruh s průměrem 3m a vrstva 5cm sypaného štěrku.. jestli se to bude hutnit, tak to chce koupit víc.

hodnocení

2x

kubinec,

nepočítám kamenivo, ale ptám se, proč tak složitě?

Vykopete díru, uhutníte, dáte na to hrubý ostrý kámen, uhutníte, položíte koberec a dáte bazén. Kde máte jistotu, že ostrý kámen neprotlačí koberec a do bazénu neudělá dírku.

Já bych vybral potřebnou hloubku, uhladil, udusal, dal tepelný izolant XPS 5cm, na to třeba ten koberec, pak bazén.

Pokud nechcete izolovat dno bazénu, tak XPS není třeba. Jen urovnat zeminu, udusat dupáním a koberc (nebo geotextílii) a bazén.

hodnocení

Objasním situaci.
Bazén nemám já(jsem panelakovy *smich* ) , jen budu pomáhat na "stavbě". Ale dotaz jsem zadal, takže beru to na sebe.
Vím, jen že bude vykopan kruh průměru 3m a cca 20cm do hloubky. Bazen bude montovany/pevný, ale chtějí ho vždy na zimu schovávat.
Štěrk,bude použít pouze pro srovnání do roviny,vrstva cca 5cm by mohla stačit. Hutnit prý není třeba že voda tomu pomůže.

Ok, v pořádku, ale proč ostrý kámen na vyrovnání, proč ne zeminu zadarmo, nebo jemný písek.

hodnocení

Milane,
tak to vážně nevím proč se tak rozhodli. Že by ten štěrk byl stabilnější? Fakt nevím

Stabilnější určitě není, ostřejší určitě ano.

ladis*

Zeminu jsem srovnal piskem do roviny dlouhym prknem a vodovahou a na to jsem dal zbyly polystyren a na nej geotextilii a na to bazen.

jabraka*
hodnocení

2x

Několik let jsme měli takový bazén před domem.Uhrabali jsme hlínu,nasypali asi 5 cm písku a na něj starý koberec.Bazén byl tři roky v pohodě.

JABRAKA

hodnocení

2x
Resil jsem a pozor, vyrobce udaval 3m , ale musel jsem kopat 3,5metru. Ono se to roztahlo. A meli jsme dva mensi voziky. Takze cca 700kg.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]