Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký průtokový ohřívač na chatu

Od: ivi® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den

Mohl by mi někdo doporučit elektrický průtokový ohřívač vody na chatu? Potřebuju dvě odběrná místa (sprcha,dřez,pop.umyvadlo).

Popřípadě má někdo s tím zkušenost.Dík

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kytka*
hodnocení

0x

Mám zkušenost -na wc pod umyvadlem a pod dřezem je to super, ohřeje tolik vody kolik potřebujete ,teplá voda nikdy nechybí a neohřívá se zbytečně . Mohu jen doporučit-je to jednoduché a účinné řešení,žádné tahání trubek.

juvla*
hodnocení

0x

Moje zkušenost je zcela opačná. Máme to v práci a aby to ohřálo vodu tak to musí téct pomalu po kapkách. Myslím, že lepší je malý (5l) zásobník vody. Průtokáč má spotřebu asi 3.5 kW a více. Unese to váš el. rozvod?

doplněno 30.01.10 20:16:

Teď koukám, že to chcete taky na sprchu, tak to abyste měli alespoň 13kW.

raadek*
No, ja bych na tu sprchu jeste pridal. Od 18kw vyse a pokud vam kolisa tlak vody, tak se bude menit i teplota, coz neni zrovna prijemne. Spise bych vam na sprchu doporucil klasicky bojler. R.

kt8d5*
hodnocení

0x

Já jsem řešil (a vlastně ještě řeším) problém možného zamrznutí vody ve spotřebiči v zimě. Chatu totiž využívám rekreačně od jara do podzimu. Sháněl jsem nějaký spotřebič, ze kterého by šla voda vypustit ale žádný jsem zatím nenašel :(. A odmontovávat každý rok se mi nechce.

raadek*
Klasicky bojler jde vypustit bez demontaze. R.
1jara*

Boiler by byl nejvhodnější, ty průtokové ohřívače to je fakt tak na dřes.

juvla*

1 kohout na vstupu, na uzavření přívodu vody, a můžete vypouštet.

miljan*

Voda ve vypuštěném boileru size nezmrzne, ale co voda v rozvodu.

juvla*

Ale i ta se dá vypustit. To přece není nic složitého.

miljan*

Složité to není, ale tady radí pouze vypustit boiler.

raadek*
To je snad logicke, kdyz chce vypustit bojler, tak kazdy predpoklada, ze bude vypoustet komplet vodu z potrubi. R.
prutokac

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]