Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za potravinu?

Od: vitecek® odpovědí: 22 změna:
Zdravim, nekde jsem to koupil a uz nevim kde a nevim, co to je, poeadite?
Dekuji, Vitek.
Chut byla jemne sladka..

Co je to za potravinu?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Možná košťál z čínského zelí.

Jsi snad králík?

72mona
hodnocení

1x
Čekala jsem, kdo odpoví. Já opravdu nemohla. V práci nás to všechny odrovnalo:-D M.
doplněno 27.05.20 13:33: @jofa - tato poradna zná odpověď na každou otázku:-D U některých dotazů člověk neví, mohou působit naivně. Ale toto... *alene*
jofa*

72mona: Věděl jsem, že nás zkouší, no od této chvíle moje odpovědi v dobré vůli pomoci budou skutečně jen po důkladném zvážení a to čehokoliv.

hodnocení

Osobne nevim, o cem to kdokoliv z vas mluvi.
Chapu, ze to je zelenina, ale zelenina je potravina, tak jsem to napsal.
Jestli nekdo ma chytre poznamky na to, ze to je skoro snedeny, tak prooze mi doslo, ze nevim co to je driv, nez jsem to snedl, tak jsem to vyfotil.
Osobne Vam lide nerozumim ani slovo, co je na tom divneho.
Edit - no, klasicky zeli, co maj v albertu to neni, bylo to malinke, tak 5x mensi, cinsky zeli to taky neni. Jak pisu vyse, bylo to mqlicke, ve velikosti vetsi hrusky, rekl bych.
Uplny vnitrek trochu pali..
liska5

Možná to bylo normální malé bílé zelíčko obrané o velké listy. Ne čínské, ale naše mladé ze skleníku.

Normální je, že pokud něco kupuji, tak z nějakého důvodu. A nebo že to znám. Nekupuji jen proto, abych něco koupil a nevěděl co kupuji. To hlava nebere.

Já to naopak chápu. Chodil s rouškou po obchoďáku, málo kyslíku, něco koupil a už neví co.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, rozumím tomu správně, že jste ochutnal něco staršího, o čem nic nevíte, resp. nemá to obal (s názvem a popisem či dobou spotřeby) a myslíte si, že je to potravina? Zkuste to vysvětlit. Zdravím!

doplněno 27.05.20 12:35:

vitecek - jen doufám, že ten košťál byl na tom trhu v akci a nestál Vás mnoho penízků. Jinak je zvláštní, že nerozpoznáte zeleninu např. od sýra či zmrzliny (jinak byste hned napsal, že jde o zeleninu).

jofa*

Vypadá to jak ohryzaný košťál ze zelí.

ben®

jofa - je to možné. Patrně to tazatel sebral králikům .

No jo, no. Nevíš po čem ztloustneš. *zmateny*

hodnocení

Hh, koupil jsem to na farnarskejch trzich, bez obalu

hodnocení

0x

Ohlodaný Pak Choi

hodnocení

0x

Jednou, na podzim, jsem vzala děi za město a pustila je vylítat. Byla tam jablň a pod ní zralá jablíčka. Jedno jsem sebrala, otřela do rukávu a kousla do něho. Mnoho dětí to zopakovalo. Ale jedna holčička ne, chtěla jablíčko, ale ne tohle. To není takové "jaké se kupova v obchodě". Chtěla to opravdové, z obchodu. :-D

lipanek
hodnocení

0x

Tak nezbývá, než se na ty trhy vypravit znova, vyhledat stánek /povětšinou mají zaplacené stejné místo/ a tam se podívat na pultík a na jmenovku zeleniny, případně se zeptat.

Jinak mi to také připadá jako běžné zelí.

Ale když to mělo podobu hrušky, tak to také mohla být čekanka bílá, ale povětšinou bývá jemně nahořklá, a i ten košťál nemá tak mohutný. e-sandera.cz/...

Zelího je také několik druhů - co bílé špičaté? rohlik.cz/...

hodnocení

pak choi to nebyl.

Na trzích jsem byl a nejsem si jistej, že to tam vidim - tušim, že jsem to kupoval u jednoho z prodejců, který tam byl jednou a pak ne, ale zeptá mse raději.

Hořké to nebylo vůbec, bylo to sladké jako růžičková kapusta, uplně uvnitř pálivé, tu hořkost už z hlavy nevim.ale jinak to pálivé nebylo vůbec..

hodnocení

Bylo to zelené navenek, bílé až uvnitř.

m123*

není to little gem?

hodnocení

myslim,že ne .

vůbec to nemělo ten povrch jako salát, (takhle jsem našel tne little gem), ale bylo to "tvrdé", jako kapusta třeba. něco mezi kapustou a zelím, ale fakt nevim.

static.kosik.cz/...

Artyčok?

Vůbec nevím, jak chutná za syrova (možná ho ani nejde jíst), ale za pokus to stojí...?

hodnocení

0x

Mno, kategorie Domácnost a bydlení/kuchyň slouží pro dotazy k vybavení kuchyně. Tohle bych spíš poslal do "vaření, pečení, recepty".

hodnocení

0x

Tak bych řekla, že buď si z nás děláte legraci nebo si někdo legraci udělal z vás. Mně napadlo, že to vypadá jako ohryzaný salát a snaha zpeněžit každý zbytek. To by byl dobrý nápad, prodávat ohryzky a slupky třeba z banánů nebo z pomeranče. Pokud jste to opravdu koupil, neprodával to nějaký herec nebo zpěvák, prostě někdo opravdu známý?. Kolik jste za to dal? Muselo to být dost cenné. Jinak pokud je to pravda, že to je celé, zajímalo by mě taky,co to je.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]