Nejste přihlášen/a.
72mona: Věděl jsem, že nás zkouší, no od této chvíle moje odpovědi v dobré vůli pomoci budou skutečně jen po důkladném zvážení a to čehokoliv.
Možná to bylo normální malé bílé zelíčko obrané o velké listy. Ne čínské, ale naše mladé ze skleníku.
Normální je, že pokud něco kupuji, tak z nějakého důvodu. A nebo že to znám. Nekupuji jen proto, abych něco koupil a nevěděl co kupuji. To hlava nebere.
Dobrý den, rozumím tomu správně, že jste ochutnal něco staršího, o čem nic nevíte, resp. nemá to obal (s názvem a popisem či dobou spotřeby) a myslíte si, že je to potravina? Zkuste to vysvětlit. Zdravím!
vitecek - jen doufám, že ten košťál byl na tom trhu v akci a nestál Vás mnoho penízků. Jinak je zvláštní, že nerozpoznáte zeleninu např. od sýra či zmrzliny (jinak byste hned napsal, že jde o zeleninu).
Jednou, na podzim, jsem vzala děi za město a pustila je vylítat. Byla tam jablň a pod ní zralá jablíčka. Jedno jsem sebrala, otřela do rukávu a kousla do něho. Mnoho dětí to zopakovalo. Ale jedna holčička ne, chtěla jablíčko, ale ne tohle. To není takové "jaké se kupova v obchodě". Chtěla to opravdové, z obchodu.
Tak nezbývá, než se na ty trhy vypravit znova, vyhledat stánek /povětšinou mají zaplacené stejné místo/ a tam se podívat na pultík a na jmenovku zeleniny, případně se zeptat.
Jinak mi to také připadá jako běžné zelí.
Ale když to mělo podobu hrušky, tak to také mohla být čekanka bílá, ale povětšinou bývá jemně nahořklá, a i ten košťál nemá tak mohutný. e-sandera.cz/...
Zelího je také několik druhů - co bílé špičaté? rohlik.cz/...
pak choi to nebyl.
Na trzích jsem byl a nejsem si jistej, že to tam vidim - tušim, že jsem to kupoval u jednoho z prodejců, který tam byl jednou a pak ne, ale zeptá mse raději.
Hořké to nebylo vůbec, bylo to sladké jako růžičková kapusta, uplně uvnitř pálivé, tu hořkost už z hlavy nevim.ale jinak to pálivé nebylo vůbec..
myslim,že ne .
vůbec to nemělo ten povrch jako salát, (takhle jsem našel tne little gem), ale bylo to "tvrdé", jako kapusta třeba. něco mezi kapustou a zelím, ale fakt nevim.
Tak bych řekla, že buď si z nás děláte legraci nebo si někdo legraci udělal z vás. Mně napadlo, že to vypadá jako ohryzaný salát a snaha zpeněžit každý zbytek. To by byl dobrý nápad, prodávat ohryzky a slupky třeba z banánů nebo z pomeranče. Pokud jste to opravdu koupil, neprodával to nějaký herec nebo zpěvák, prostě někdo opravdu známý?. Kolik jste za to dal? Muselo to být dost cenné. Jinak pokud je to pravda, že to je celé, zajímalo by mě taky,co to je.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.