Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rychle tuhnoucí beton

Od: feri® odpovědí: 7 změna:

Prosím o radu.Potřebuju vybetonovat věnec na ubouraný komín.Bourání bude ukončeno asi 10cm pod úrovní stropu a kominík chce abych před tím než budu dávat komínové bloky udělal na starý komín věnec. potřeboval bych nějaký rychle tuhnoucí beton nebo nějakou příměs.Internet je toho plný ale zkušenost je nejlepší rádce.Předem DÍK. Jo to ubourání bude v koupelně tak nechci aby tam foukalo z půdy.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jedenkráte jsem s takovým dělal -druhý den byl uprostřed vzdutý a vůbec nebyl tak tvrdý jako by byl normální jemný potěr kterým jsem to nakonec musel dodělat-ten rychletuhnoucí jsem kelňou rozebral!ˇšlo o pruhy betonu od cca5cm po 15cm šířky a tlcca5cm,délka pkd pamatuji dobře 2,5m.

Feri vůbec bych se s tím nepáral jistě na to nepotřebujete ještě ten den pokračovat a pokud budete druhý den pokračovat-nic se nestane a pokud to uděláte v Pá a pokračovat v Po tuplem nic se nestane.není to věnec který byude nést další x pater domu!

hodnocení

1x
V zime som opravoval kus betónoveho plotu. Použil som zimnú prísadu (Soudafrost od Soudalu). Funguje oi. ako urýchľovač - a bol to hukot. Takmer som to ani nestihol vyrovnať, betón mi tuhol pred očami.

janm*
hodnocení

0x

Zdravím

Pokud se přidá trochu víc cementu bude to i tak tvrdnout rychle, za hodinku zavadlé za další hodinku tuhé druhý den už skoro tvrdé další den tvrdé...

hodnocení

0x
Taky přidám svoji zkušenost. Měl jsem doma dva pytle sloupkového betonu (rychletuhnoucí). Potřeboval jsem v šopě zabetonovat větší díru v podlaze, tak jsem alespoň našel využití pro ten beton, který jsem na nic nepotřeboval. V návodu psali: nasypat, zalít vodou a uhladit. Moc jsem v to důvěru neměl, tak jsem takto zasypal jen asi tři čtvrtiny té díry a zalil vodou. Druhý den jsem dodělal zbytek betonu, ale už klasickým způsobem: rozmíchal s vodou ve vědru, nalil do díry a uhladil. Asi po dvou dnech jsem to zkontroloval: ta poslední vrstva dělaná klasicky byla krásně tvrdá, zbytek pod tím se dal škrábat klackem a drolilo se to (podotýkám, že to byl kraj podlahy, tak jsem měl k betonu přístup z boku). A i když ta horní vrstva byla tvrdá, nepozoroval jsem, že by to tuhlo nějak rychleji. Teď jsem ještě dělal novou část podlahy v kůlně. Použil jsem obyčejný beton a plná spokojenost.

hodnocení

0x

Můžete použít rychletuhnoucí beton Knauf BN30, pytlovaný, balení 30 kg, vytvrzený za 3 hod.

primesi-do-stavebnich-hmo/...

hodnocení

Abych se přiznal, čekal jsem na váš názor. Na tenhle knauf jsem odpoledne koukal, ale nemám s ním žádné skušenosti.Ten beton tam bude jenom aby se spojil starý komín s novím.Díky.

ladis*
hodnocení

0x

Nelije se do betonu tekuté sklo? Jako takový lowcost plastifikátor... ale to jsem používal spíš na zimu...

každopádně je to něco za něco, tím zrychlením trochu berete na pevnosti

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]