Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych poradit čím znovu natřít dřevěné zábradlí o schodiště v domě. Zábradlí je složené z desítek různých příček.
Před lety bylo natřené hydrovoskem (červený nebo maghagon) který se používal třeba na leštění podlah v kasárnách (mnozí pamatují). Bohužel tenhle hydrovosk už asi není možné sehnat. Zábradlí jsem, pokud to šlo, očistil a teď potřebuju něčím znovu natřít. Rozhodně NE žádnou lazuru. Olej nebo vosk. Jen nevím jestli je možné kombinovat třeba mořidlo (a jaké) s voskem. Podmínkou je právě odstín - tmavě červený nebo mahagon. V tónovaných voscích docela problém. Předem dík za rady.
Díky za odpovědi. Jen pro upřesnění - na fotce je část zabradlí na kterou jsem jěště nesáhl. Kvůli odstínu. Jinak příprava povrchu je hrozná pakárna. V natřeném stavu to nejde brousit protože smirek se ihned "ucpe" voskem. Nakonec jsem došel k omývání pomocí jemné drátěnky a přípravku STAR koncentrát. Vše ostatní co jsem zkoušel nestálo za nic. Po omytí a uschnutí se to už dá brousit. Ale těch plošek a koutů... Na úplně čisté dřevo to nejde, takže potřebuju dodržet aspoň přibližně odstín. Proto bych byl rád aby nátěr šel na "první dobrou". Napadla mě kombinace mořidlo(lihové)/vosk. Tónovaný vosk jsem našel snad jen OSMO ale ta cena... Navíc když nevím jestli to bude funkční
Jo, uznávám. Připravit dobře povrch pro kvalitní nátěr je šílená práce. Zvláště při něčem podobným jako je tohle zábradlí.
Osobně bych to rozložil na prvočinitele, i kdybych měl někde uříznout jemnou pilkou čep. Protože v těch rozích to prostě nikdy nebude ono. Navíc se to rozložený podstatně líp brousí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.