Nejste přihlášen/a.
Ahoj všichni,
nevíte někdo kde by se daly sehnat hmoždinky, nebo spíše plastové válečky, kterými byly upevňovány na umakartových, bytových jádrech, lehčí předměty (světlo a pod.), popřípadě čím by se daly tyto součástky nahradit.
Díky moc.
Zatímco s běžným vrtáním si víceméně poradí skoro každý, otázkou, jak v umakartovém koupelnovém jádře připevnit poličku, se trápí už několik generací obyvatel paneláků. Vyzkoušejte proto speciální hmoždinku A4 GK. Funguje na 4mm vruty, je třeba předvrtat otvor o průměru 8 mm. Vrut se lehce našroubuje na hmoždinku, protáhne se předvrtaným otvorem. Za současného lehkého tahu se hmoždinka dotáhne. Pro správnou funkci by mělo být za stěnou alespoň 15 mm prostoru. Podle specifikace by měla s rezervou unést pětikilogramovou zátěž.
Železářství,dom.potřeby a různé hoby-markety.
Já osobně je nenahrazuji ničím. Vezmu pořádnej šroub, délky alespoň 2 až 3cm průměr tak 3mm, vyvrtám do umakartu díru prům 2mm a šroub do ní našroubuji. Vysí mi na té desce celý zrcadlo se skříňkou horním světlem a zadní velkou dřevotřískovou deskou na dvou šroubech . . . není problém- doporučuju. Hmoždinky jsou na nic. Proč - - protože nemají v čem držet. Uvnitř je totiž jen polystyren. howgh
Jako Mira.
Vše,co je v koupelně,mi visí na takových vrutech.Mám tam i madlo na 6 vrutech a drží jako hrom.A nebyl by problém,použít normální hmoždinky a vlepit to tam chemickou kotvou.
JABRAKA
Díky za odpověď, hmoždinky, pokud se tak dají nazvat ty plastové válečky s osazením na konci, jsou průchozí skrze stěnu jádra.
I když Vaše řešení je zajímavé, Vámi upevněný šroub drží jenv jedné tloušťce umakartu, měl bych strach, že se vylomí. Průchozí hmoždinka je snad pevnější, nehledě na to že již mám vyvrtané průchozí díry od minulého nájemníka.
Ještě jednou díky za navrhované řešení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.