Nejste přihlášen/a.
Mám nový napouštěcí ventil WC, asi po jednom měsíci ale začal před koncem napouštění vody bouchat. Je to 5 - 7 docela hlasitých ran, po nichž se ventil zavře. Bydlím v 10. patře, tlak vody přiměřený té výšce, tedy nic moc, takže vysokým tlakem to asi nemůže být. Navíc se ventil měsíc uzavíral zcela tiše, bouchat začal až před dvěma dny a ještě své bouchání nevynechal. Čím to může být? Dík za radu.
Na Tvém místě bych to neřešil a napoušťák vyměnil. Nebo zkusit vyměnit těsnění v něm. Já jsem se s tím setkal a vše řešil jen výměnou.
Ten napouštěcí ventil byl koupený před pohým jedním měsícem úplně nový, v soupravě i s plovákem, nemyslím si, že při ceně cca 150 Kč má smysl "to neřešit" a koupit další nový napoušťák, mohl by s ním být stejný problém. O úspěchu s výměnou těsnění ve ventilu, jak radíte, mám také pochybnosti, znamenalo by to, že to původní originální vydrželo jen jeden měsíc provozu...
" beruško"těch napouštěcích ventilů je víc druhů. Samozřejmě, že nekoupím stejný. Jen pozor na průměr připojovacího závitu.
Hodně to dělávaly tady ty typy a jim podobný - akoupelnyatopeni.cz/...
Tyhle nedávat. A že je měsíc nový, neznamená že je dobrý. Chtělas radu - dal jsem Ti jí, pokud nechceš - neber.
Tak přesně ten typ napouštěcího ventilu, na který jste mi poslal odkaz, v tom splachovači mám... Díky moc za informaci o "nedoporučení" tohoto typu, v obchodě mi nabídli jen tento typ, zkusili to a vyšlo jim to. Uvítala bych tip na značku a typové označení spolehlivého ventilu, nevadí mi koupit si další, jen nechci mít doma postupně několik nekvalitních, než se mi náhodně podaří koupit ten správný.
Snížení průtoku přitažením roháčku je asi vhodné tam, kde je vysoký tlak vody, ale já jsem v 10. patře, a proto tlak vody není zrovna moc dobrý, takže přitažením roháčku by se značně zpomalilo už tak ne zrovna rychlé napouštění. Nevím také, proč jeden měsíc od montáže nového ventilu bylo napouštění zcela tiché a po této době zničehonic začal ventil těsně před uzavřením bouchat, tlakem vody to nebylo, ten je pořád stejný...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.