Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaky beton do ztraceneho bedneni na terasu

Od: novak8791® odpovědí: 4 změna:

Cau vsichni, potrebovak bych poradit jaky beton dat do ztraceneho bedneni - bude slouzit na terasove zahrade, cca 2.5 saru pod zemi a 2.5 saru z jedne strany nad zemi a z druhe jako operna zidka. Celkova delka 10 m. Budu davat horizontalne i verikalne roxory. Mam pisek plus sterk frakce 8-16. Zaklad jsem delal s pomerm 1:2:3 (cement:pisek:sterk) a docetl jsem se, ze "vyplnovy beton" muze byt chudsi? Nekdo nejake zkusenosti?

Diky Honza

doplněno 24.05.20 23:52:

Pomer 1:2:3 byl samozrejme objemovy (na lopaty).

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomaslad*
hodnocení

1x

Špičkový způsob hodný Nobelovy ceny, jak odměřovat cement, mě naučili ukrajinci. Pytel cementu se v 1/2 plochy naležato podloží slabým roxorem. Zednickou lžící se povrch pytle uprostřed po přímce prořízne (příčně, ne podélně). Pak se uchopí oba konce roxoru a zvednou se. Obě poloviny pytle se zvednou a otevřou. Spodní papírový okraj pytle se odsekne opět lžící a obě poloviny se usadí do kolmé polohy. Při jistém grifu je to naprosto přesné rozdělení na poloviny a nespadne na zem ani gram cementu.

Takže půlka cementu, 7 lopat písku, 7 lopat štěrku.

hodnocení

Tak kdyz vezmu "mou" lopatu, tak dle tveho navodu mi z toho vychazi pomer 1:2,5:2,5, coz je zhruba to, co jsem pouzil do zakladu.

h0042*
hodnocení

0x

Já jsem do ztraceného bednění dával 1 lopatu cementu a 3 lopaty štěrku frakce 0-8 a je to ok.Píše se,že do bednění by se měl dávat beton s frakcí do 8mm.

hodnocení

0x

Chudší v místě, kde to bude sloužit jako opěrná stěna nedávejte, spíše tam trochu přidejte. Přeci jen tam vnesete mírným tlakem zeminy nějaké mírné tahové napětí. Tak tam i vložte nějaký ten roxor. Na ostatní části, kde nebude působit tlak zeminy dejte klidně chudší. Vršek krýt nejlépe betonovou stříškou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]