Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čistění koberce doma

Od: aja1946® odpovědí: 5 změna:

Vím, že existují prostředky, které se rozetřou na koberec houbičkou a pak vysají . Ale slyšela jsem, že se dákoberec umýt jen octovou vodou nebo sodou, má s tím někdo zkušenosti? Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

0x
Samozrejme to jde, soda je celkem dobry cistic, ale vsechno to jsou jen siditka. Pujcte si za par stovek (v lete, a po vysati podlozit a vetrat kvuli dokonalemu vyschnuti) tepovac nebo si pozvete firmu. Az uvidite, jake sra*ky z koberce vytahne, zjistite, ze se to vyplati udelat poradne.
hodnocení

To se mi nevyplatí, mám jen koberec cca 2x4 m a jeden běhounek, oba nizoučké

re4zon
To chapu, ale pak nepocitejte s tim, ze je vycistite. Predstavte si, ze byste lozni pradlo jen luxovala a nikdy neprala, jak by za chvili vypadalo. A po koberci se slape a chyta se do nej veskera spina z bytu. Sam jsem tomu neveril, dokud jsem jeden nebyl nucen prat kdyz ho poblil pes, 15x jsem ho vykartacoval a proplachl cistou vodou a porad z nej tekl bordel. A to mam hodne dobry vysavac. Zvazte pujceni vysavace na mokre vysavani, stoji to od 300 za 4 hodiny. Sice pak musite drhnout rucne, tepovac to udela za vas, ale vysledek je podobny.

jabraka*
hodnocení

0x

Na dokonalé vyčištění koberce je nejlepší vysavačový čistič Kärcher.Hlavní je ale originál náplň do čističe.Běžně se dá vypůjčit.

JB

re4zon
Original, neoriginal, to je uplne jedno, cisti podobne. Hlavne nesmi penit, aby nenatekla do motoru. Osobne vyzkouseno, mel jsem neznackovou i znackovou za petinasobnou cenu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]