Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Na vesnici, kde máme chalupu přejel nezodpovědný řidič automobilu kočku přebíhající přes silnici. Byla ihned mrtvá. Kolemjdoucí, když to zjistili ji dali ze silnice před dům (resp. neohrazenou předzahrádku ) souseda od naproti. Ten když přijel (je to řidič kamionu), prohlásil, že není jejich a že se ho to netýká. Odjel zase na cesty. Teď je ten problém co s ní. Nikomu nepatří, kdysi zde někdo vypustil kočky a ty se nekontrolovatelně rozmnožily. Nikdo nemůže vědět, zda není zvíře nakažené. Na koho se obrátit, aby zařídil její odvoz. Všichni dělají, že to není jejich problém, protože tvrdí, že by to stálo peníze. Tak to musí starý důchodce ukrývající se na chalupě před Covid vyřešit. Ale jak? Děkuji.
My bydlíme u frekventované silnice, takže furt cosi. Naposledy jsme dělali hrobeček ježkovi. Sousedka kdysi házela vše do popelnice a vůbec se nad tím nepozastavovala. Dnes se pořád jen cosi řeší, všude je strach ze všeho nakonec se kvůli zajeté kočce zavolá do kafilerie za pár tisíc nebo jak? Kam se poděl selský rozum? Samozřejmě je něco jiného zajetý vlčák, ale kočka?
Ani sebezodpovědnější řidič někdo nestačí před kočkou či jiným zvířetem zabrzdit. A co s tím,naložit do kufru a dát ženě aby to upekla?
Proboha prostě to naber na lopatu a švihni do křoví,jaký s tím štráchy. Ta kočka jistě nebyla ani zmatená z 5G sítí,ani nebyla přiotrávená z chemtrails a jistě když ji nabereš na lopatu a švihneš do křáku,jistě ani nechytneš koronavirus. Příroda se sama postará
Jeden z mála rozumných názorů.
Když opodál pojde zajíc, taky ho nikdo nebude zakopávat, či balit do igelitu a dávat do popelnice.
Neřku-li volat starostu obce. Ten by tam stejně jen poslal obecní ošlapy, kteří by to tou lopotou hodili do křoví.
Vozit to do kafilérie je už úplně na palici. I když se najdou tací, nejspíše ochránci všeho, kteří by to tak udělali. Otázka je, zdali to je z pohledu přírody správný, uklízet ekologicky mršiny. Podle mě nikoliv. Příroda je na to zařízená, poradí si během pár týdnů s podstatně větším zvířetem, než je kočka či zajíc. A kdyby jsme všechno uklízeli, mrchožrouti by neměli co papat, vymřeli by a pak by nastal problém, až by se jednou něco neuklidilo.
Nějaké to náčiní, vykopat hrobeček a hotovo.
Hlavně ji zas někam nepřenášejte nebo to dopadne jako v tom vtipu:
V Rusku jede po silnici pohřebák. V zatáčce mu rakev vylétne z auta, rozbije se a mrtvola se válí na silnici. Za chvíli tudy jede náklaďák a mrtvolu přejede. "Ježíš, přejel jsem člověka! Co já si teď počnu! Seberou mi papíry a už nikdy si nezajezdím!" lamentuje řidič. Pak vezme mrtvolu a přehodí ji přes zeď do kasáren. Tam vyplašený strážný do něj hned napere dávku ze samopalu. Pak hledí a naříká si: "Já jsem zastřelil člověka, bez výstrahy, zavřou mě, až zčernám!" Přehodí mrtvolu zpátky přes zeď na silnici. Jede kolem Serjoža a vidí u zdi sedět člověka. "Je mu špatně, odvezu ho do města," říká si, když ho nakládá do žigulíku. V půli cesta zjistí, že vůbec nedýchá, dostal strach, že by jej mohli obvinit, že ho zabil tak zastaví u lesa a kousek od cesty ho opře o strom. Za chvíli se objeví myslivec a střílí po všem, co vidí. Vtom vidí, že zastřelil i člověka. Celý vyplašený jej odnesl k blízkému lomu a hodil jej dolů. Po chvíli střelmistr odpaluje nádrž a zjistí, že mezi kamení letí i lidské tělo. "No nazdar, než jsem to odpálil, měl jsem prohlédnout okolí. Co si teď počnu? Zavřou mě a co žena a děti?" Rozhodl se a odnesl tělo do kukuřice. Za chvíli kombajnér sleduje, že se mu na přiháněč žací lišty namotává lidské tělo. "A jéje! Někdo tady usnul a já ho zajel! Co teď? Ne, hlásit to nebudu, to bych měl zbytečné opletačky, odnesu jej k silnici, ať mu, chudákovi někdo vystrojí pohřeb." Odnesl tělo k silnici a opřel jej o patník. Jede okolo sanitka: "Podívej, raněný, honem s ním do nemocnice!" Hodina, dvě, tři..., za osm hodin vyjde z operačního sálu chirurg a říká: "Dalo to fušku, ale bude žít!"
Vy s tím naděláte. Vezmu lopatu srdcovku, vykopu mělkou díru vedle kočky, jaképak s tím sraní, skulím kočku, zasypu hlínou a jdu si po svým. A to mám prosím kočky ráda. Nějaký respirátor, rukavice, hadr, pytel, zavazování, běžte s tím k šípku, stačí nabrat na lopatu. Nakažené zvíře? A čím proboha? Vy ho nebudete jíst, ani se s ním mazlit, vy se ho ani nedotknete.
Když je to někde, kde by kopat nebylo vhodné (anglický trávník na náměstí), naberu kočku na lopatu a kousek odnesu, jistě je ve vsi místo, kde se dá cca 3kg mrtvolka zahrabat.
S tou škarpou to není nejlepší nápad. Bude to tam dlouho. I když - mám příhodu. Na podzim jsme šli podél silnice z vedlejší obce a koukáme - co je to tam...Byl tam poloroztrhaný černý pytel plný odpadků a mezi tím mrtvola psa - asi nějaký chrt nebo tak něco. Já teda psy nemusím, ale takový osud si snad nikdo nezaslouží. Ten blb prostě nacpal mrtvého psa do pytle s použitými plenami a plastovým bincem a pohodil u silnice. No a teď po půl roce už je tam jenom pár plastů, ostatní zarostlo trávou a chudák pes asi posloužil zvěři - nedaleko je les.
Zdravím. Vezměte si lopatu, kus nějakého starého hadru, igelitové rukavice od pečiva z obchodu, roušku (pro všechny případy) máte, a na ten hadr mrtvolku lopatou naložte, zavažte protilehlé rohy a (třeba ještě do igelitového pytle, pokud máte) a šoupněte do popelnice i s těmi rukavicemi. Co taky jiného. Hlavně moc neotálejte, ať se nezačne rozkládat. Ida
Bohužel to chodí tak, že nejsnažší je, když to uklidí ten, kterému to vadí. Být to já, tak hodím kočku do popelnice a je klid. Správně by ji však měl odstranit majitel (varianta, že by kočka nkomu nepatřila neexistuje, minimálně je majitelem stát) a měl by ji odstranit ekologicky (odvézt do kafilérie, odevzdat na veterině...).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.