Ahoj, rad bych se zeptal proc mi nefunguje schodistak a shazuje mi jistic? V priloze zasilam me schema zapojeni. Kdykoliv nahodim jistic, tak okamžitě spadne a ja stale nevím proč... LED svitidla jsou funkční a kabely nové... Po připojení svítidel jistic spadne... Po pripojeni pouze prostredniho svítidla, svítidlo sviti jen lehce, spíše mzoura, ale v ten moment schodistak funguje... Pokud zapojim svetla naprimo pouze na jeden vypinac, tak vse funguje a krasne sviti... Napadlo mě zda není problém v tom, ze nula první vede do prvniho svitidla, zatimco faze prvni vstupuje do prostredniho... Každopádně jsou vsechna svítidla zapojena paralelne... Myslim si, ze by to neměl byt problém... Dokazal by mi tu nekdo poradit? Teprve se učím a dělám si rekvalifikaci a zkouším si různé obvody... doplněno 24.05.20 14:05: Tak ve finále jsem zjistil to, že fáze musí jít soubezne s nulou od prvniho svitidla... Tudíž jsem zapojil napajeni do druheho schosistaku a otocil směr napájení... Od prvniho svitidla po poslední, misto původního zapojeni, kde nula vstupovala do prvniho, zatimco faze do prostredniho... To byl zřejmě ten problem... Nyní mi faze vstupuje do prvniho spolu s nulou a paralelne prochazi dalsimi dvemi svítidly a vse funguje, tak jak ma
Odpoj fázi ze svítidel a vyzkoušej zapojení naprázdno. To znamená přepínej schodišťáky a měř na výstupech u svítidel. Pokud to je OK, tak je závada v některém svítidle.
doplněno 24.05.20 14:34:
V doplnění dotazu popisuješ nějaké krkolomné přepojování, ale pokud máš několik svítidel, zapojených paralelně, je úplně jedno, z které strany je připojíš k síti. Zprava, zleva, uprostřed. Pokud je to dobře z hlediska funkčnosti a bezpečnosti, bude to fungovat.
Pokiaľ po nahodení obvodu ističom,ktorý hneď vyhodí, znamená to len jedno,že v obvode je skrat.Keďže popisovaný obvod je jednofázový,tak to bude medzi fázou a nulou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.