Bohužel, stalo se mi, že jsem nechtěně pocakal nově vyštukovanou zeď penetraci a když jsem pak zeď maloval barvou, ta místa, kde byly kapky penetrace, jsou vidět. Tvarově. Jsou to jakoby jamky. Nestalo se to někomu a nevěděl by někdo, jak to spravit? Zatím tam je jeden první nátěr, řidší barvou. Chystám druhý, ale raději se tu nejprve zeptám. Děkuji.
Důsledek nesmyslné penetrace nové zdi.Pokud není penetrce dokonale stejnoměrná,zákonitě barva více nasákne do míst s menší mírou penetrace.Pak zamalovat ta místa činí problémy>Stejně tak rady,pro každou malbu penetrovat zeď je sáhnutí do peněženky a zbytečně.I po seškrabání starých maleb je penetrace zbytečná,protože jsou vrstvy starých maleb pevné.Pokud se po seškrabání starých maleb najdou nepevná místa,je lépe je opravit stěrkou a pak celou zeď normálně malovat.
Zbúrať barák a postaviť nanovo. Stalo sa mi to - na SDK. 5x som maľoval, stále o nich viem. Riešenia som sa nedobral, možno by som ale skúsil opakovane napenetrovať už natretú stenu a premaľovať. Kvapôčky okamžite utrieť.
Já teď zrovna před pár dny dodělal fajnové v ložnici. Štuk před malováním vždy penetruju. Naneštěstí byl víkend a mě došla penetrace. Tak jsem vynechal místa, která budou schovaná za 3m šatní skříní. Při prvním nátěru bylo viditelné, které místo napenetrované bylo a které ne. Druhý nátěr vše zakryl.
Když budete mít druhou vrstvu hustší, mělo by se to překrýt. Naprosto bezproblémově se nanášejí hotové namíchané barvy s pastovitou konzistencí na předem napenetrovanou stěnu. Takže žádný problém.
Řídká barva na hustou penetraci nechytne, chová se to podobně, jako by jste maloval na igelit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.