Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sušení v sušičce

Od: sus odpovědí: 14 změna:
Kdo má sušičku - jak dlouho se suší vyprané prádlo po jednom naplnění sušičky?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

berger*
hodnocení

2x

To je stejný jako v pračce,záleží na zvoleném programu. Min mám 30 minut,max 3,5 hodiny...

sus
hodnocení

Musí se prádlo ještě dosušovat na sušáku/šňůrách, nebo můžete dát suché rovnou do skříně?
Každá slušně vychovaná sušička má kromě jiných i program na sušení do skříně.

hodnocení

2x

Při plné sušičce obvykle cca 2,5 až 3hodiny.

pet32
hodnocení

2x

Tak záleží, kolik tam máte prádla a jaký program si nastavíte. Já dávám rovnou do skříně, ale kontroluji, jestli něco není vlhké, tak to dám dosušit.

hodnocení

2x

@dalexa: Co nepřežije sušičku, nemá právo na existenci!

hodnocení

0x

Když dáte dlouhý program, nemusíte dosušovat. Ale prádlo rozložím na chvíli, abych ho neuklízela ještě teplé, také aby se pěkně narovnalo. Používám 2,5 hodiny.

hodnocení

0x

Já se přidám s otázkou. Zkoumala jsem na prádle cedulky a převážná většina má zakázáno sušit v sušičce, což mně překvapilo. Jak to řešíte? A jak umělé zipy?

jarin*

tak si taky všimněte, že velká část textilu se má dle štítku prát odděleně, na 30 a možná ještě v ruce :). Jsou to parchanti alibističtí. Ovšem sušit jemné prádlo, funkční oblečení apod. v sušičce dokáže jen barbar a navíc je to zcela zbytečné, protože to uschne samo a za chvilku. Ale někdo to tak rád. Faktem je, že čím je sušička plnější, tím více se (zvláště bavlna) bude odírat a bude se rychleji degradovat. Takže všeho s rozumem, nejlépe. Pak i slušněji vychované sušičky mají senzor a usuší i třeba za hodinu, hodinu a půl.

pet32
hodnocení

0x

Já dávám skoro všechno, umělé zipy nemám. Třeba vlněný kabát suším na sušáku, ale když oblečení nepřežije sušičku nemá doma co dělat. Mám ji třetí rok a nic mi nezničila, většinou suším na mix, nižší teplota. Jen ručníky a ložní na bavlnu do skříně

hop®
hodnocení

0x

Mám kombi, pračku se sušičkou, není tam na výběr moc sušicích programů, ten standardní trvá asi 31/2 hodiny.

Na čem mi hodně záleží, třeba oblíbené tričko, to do sušičky nedávám, jedno se mi srazilo o dvě velikosti, tak jsem již opatrná.

hop®

@maky: Ano, je třeba dávat pozor, co do sušičky dáme. Ta minulá mi spolehlivě likvidovala gumičky od vietnamských trenýrek, takže přestaly "gumičkovat". :-D

ra20z*
hodnocení

0x
Zhruba 2-2,5 hodiny, záleží na materiálu a množství.prádlo před sušením netřídím, co nepřežije sušičku nemá co doma dělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]