Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Díra v odpadech v bytě

Od: fghj odpovědí: 12 změna:
Blb v bytě podemnou nějak protrhal trubky na odpadní vodu. Takže má v bytě bazének, a na chodbě udělal flek na stropě, a teď i nově minijezírka na zemi. Tam teče i voda ode mě z bytu, nedávno u mě otravoval, že se nemám rozhodně sprchovat, používat zachod a vypouštět vodu, protože mu to teče do bytu. Jenže já se musím vysprchovat, musím prat, musím umývat nádobí. Jenže flek se zvětšuje, je úplně špinavá zeď, nehrozí mi za to něco? Byt mám pronajatý, a nerada bych za to platila. Je jasný že kdyby mi zaplatil ubytování v 5* hotelu, tak budu bydlet tam a tu vodu nebudu vypouštět. Má na to vůbec právo mě nějak omezovat? A nebude po mě někdo vymáhat náhradu škody za to že jsem se vysprchovala a splachla po sobě na wc?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Soused by měl jednat a nechat odpady opravit
Pokud je barak ve společným vlastnictví tak se odpady opraví z fondu oprav
Obratte se na pronajímatele at to kouká se sousedem urgentně řešit
Sprchovat a chodit na záchod vam nikdo zakazovat nemúže
krtek6

no rozhodně by to nemělo platit SVJ, protože pokud je to společné a ten dole to domrvil...tak zničil cizí majetek a musí to opravit na své náklady

hodnocení

1x
Úprimne sa divím vzniknutej situácii. Diera v odpadovom potrubí sa dá promtne za marginálne náklady s dobre dostupnými materiálmi a za pár minút práce dočasne utesniť (pri troche šikovnosti s jednotkou dočasnosti jeden furt).

hodnocení

0x

Když to má v havarijním stavu , tak bohužel je třeba po nějakou dobu strpět, že se stoupačka nedá používat, ale to jen po dobu havarijního zásahu. Nemůže vás soused omezovat např. na týden. Až se stoupačka naplní a začne vám to lézt ze záchodu, budete běhat na souseda nad váma se stejným požadavkem. Pokud je to havárie stoupačky, měl by opravu zajistit majitel objektu. Pokud je to na připojovacím potrubí, hradí si každý majitel bytu sám. Ale musí se to provést neprodleně a vy jste povinna dodržet nepoužívat vodu! Pokud to chcete ignorovat, neobejde se to bez nějakého postihu, možná bude chtít pojišťovna vymáhat škodu na vás.

fghj
hodnocení

To s tou vodou je těžký, už je to asi 4 den, osprchovat se musím, prát taky, jinak bych zase měla vyrážky. Chlapi to mají jednodušší v tomhle, protože nesplachují, nesprchují se po použití záchodu, nemají vite co, to je taky něco co mi to celý ztěžuje. Navíc u ženské je horší když je špinavá.
fghj
Už to je asi 10 dní, tak snad nebude průšvih.

fghj
hodnocení

Jo a jak to po sobě čtu, nebylo to tak že by byl maličkej flíček, kterej by se pomalu zvětšoval. Byl to hned velkej flek, a pak po nějaké době jezírko. První den, jak mě to přišel oznámit, tak jsem se omezila s vodou, ale bylo to těžký, šla jsem se projít ven abych nevypouštěla vodu a potkala jsem nějaký lidí kteří asi taky měli problém s odpadem, tak si pet lahví umývali zadek na ulici u keře, soused říkal že to hned bude řešit. Už je to asi 4 den a nic se neřeší.

Soused nemá peníze na zaplacení řemeslníka? Tak to máte smůlu. Ale na druhou stranu by vám měl koupit alespoň flašku za ty útrapy.

fghj
Myslím že smůlu má on, naštěstí nikdo neřeší že zeď je špinavá, ani nikdo neřeší tu díru, už je to nějakou dobu, asi 10 dní. A 10 dní bez koupání, bez praní, bez umyvani nádobí.. ještě když se musí furt umyvat ruce kvůli viru, který naštěstí snad nemám. Kdybych nepouštěla vodu tak by za 3 dny byly stížnosti na smrad z bytu, ani bych si nemohla dělat opatření proti viru. Tak snad to pro mě dopadne dobře.
re4zon
Rozhodne to dopadne dobre. Ze je nekdo debil, rozvrta si odpad a pak to neni schopny opravit je jeho problem. Osobne bych toleroval dva dny, pripadne plus vikend. Pak by mi bud zaplatil hotel (coz ted snad ani nejde), nebo by mel smulu a vodu at si kybluje treba z balkonu.

hanak*
hodnocení

0x

Takže 10 dní se sprchujete, perete, myjete nádobí.. a ty desítky litrů odpadní vody pouštíte někam do zdi nebo do stropu. Já bych se teda bála, že to naruší statiku domu a ten strop se třeba propadne. K čemu vám pak bude ukazovat prstem, že za to může soused, nebudete mít kde bydlet?

ladis*

Je tam v najmu, nez barak spadne, bude davno jinde...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]