Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sousedka a její stížnosti

Od: wertz odpovědí: 15 změna:

Vlastním byt, ke kterému patří poměrně velká terasa. A protože mám rád přírodu, tak tady mám docela dost kytek, krmítko pro ptáky apod. Vedle mě bydlí sousedka, též s terasou, ale ta její je naprostý opak mojí - je sterilní, nemá žádné kytky, pouze pár kusů nábytku a lehátko, na kterém se pravidelně vyvaluje, aby pak mohla špulit opálený obličej na instagramu.

Už dříve si stěžovala, že kvůli mým kytkám ji obtěžuje hmyz, který zde létá. Pak si stěžovala na ptáky, kteří sem létají v zimě na krmítko. Vše se u nás řeší přes SVJ a docela mě obtěžuje, když někdo třetí řeší tyhle malichernosti, protože sousedka ani nemá odvahu ozvat se přímo. No ale to jsem ignoroval a prostě jsem to nechal být. Jenže teď to tady objevila veverka, která sem chodí občas pít. No a nový problém je na světě - prý sem tahám zablešenou havěť a ji obtěžuje, že ta veverka chodí přes její terasu. A opět to řeší předseda SVJ, protože sousedka na mě chodí donášet na "vyšší místa".

Já mu řekl, že veverka není moje a že s tím bohužel nic neudělám. A on že sousedce to vadí, protože je to nehygienické. Tak jsem se už musel smát. Fakt nevím, jak na tyhle bláboly už reagovat. Nemám rád konflikty, nemám rád hádání se, ale přece nevyhážu vše živé a nebudu tu mít jen betonovou plochu, aby byla spokojená ta vedle... Jak byste reagovali vy?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

19x
Reagoval bych tak, že bych sousedce řekl "Vám vadí veverky, mně zase krávy..". Jestli by to pochopila, to je otázka..

hodnocení

10x

Podal bych na ni stížnost na SVJ, že její veverka leze ke mně.

hodnocení

5x

Tyto spory řeší §§1011 až 1023 NOZ (z. č. 89/2012Sb.).Takže si to nastudujte a v klidu pošlete jak sousedku, tak i předsedu SVJ do háje (předsedovi ještě řekněte, ať pošle do háje tu kr.vu, která si vymýšlí nesmysly). A klidně ji obviňte, že se na své terase opaluje nahá a jelikož je na ni od vás vidět,budí veřejné pohoršení. Tvrzení proti tvrzení, nemá jak to vyvrátit. A klidně vymýšlejte dál, ať z toho ta kr.va taky něco má. Inu, na hrubý pytel hrubá záplata!

idanova*
hodnocení

5x

Zdravím. A už se té veverky sousedka s předsedou zeptali, zda má blechy? A řekli jí, že jim 2 vadí? Možná, kdyby si v klidu oba s tou veverkou promluvili, že by měla víc rozumu nežli ti 2 dohromady, a chodit by tam přestala... *smich* Ida

22.05.20 19:10

*palec**palec**palec*

liska5
hodnocení

2x

Ty terasy jsou těsně vedle sebe? Tak ať si tam udělá nějaku zátarasu.

olinl

..přesně jak píše liska-pokud tam jde "postavit" lehká stěna z polykarbonátu..

etana*
hodnocení

2x

Já bych tedy, než odsoudím tu sousedku jako krávu chtěla vidět tu vaši terasu, ono je klidně možné, že tam máte fakt zablešenou džungli:) Nic ve zlém, tady se vždy každý tazatel tváří jako ten spravedlivý, který má ve sporu pravdu. Pokud ale jste vskutku ten nevinný, prostě si sousedky nevšímejte. Asertivita není nasertivita.

hodnocení

2x
Asi už dlouho neměla sex, když je tak nevrlá :)

hodnocení

1x
Já bych sousedku dost dúrazně poslal do míst kde je věčná tma a smrad a dál si jí nevšímal

krtek6
hodnocení

1x

úplně s klidným svědomím jí pošlete, ať si jde stěžovat třeba na lampárnu na nádraží...že nevyřeší nic :-D A SVJ s tím nemá co dočinění, takže případného předsedu můžete poslat k šípku taky:) ...Můj kamarád, který je předseda u nich v baráku je už vůči takovým stížnostem nebo "přáním" obrnění a vždycky těm lidem reaguje... "a vodu na bazéně nemám taky kontrolovat?" :) chtěli po něm třeba at řeší lavičky na pískovišti před barákem, které jsou ve vlastnictví města

re4zon
hodnocení

0x
A co na tom predseda svj resi? Nechce se mi verit, ze by v jednom dome existovalo vic takovych blbcu. Sice jsem jich potkal uz hodne, ale aby si nekdo stezoval na veverku, to jsem jeste nezazil.

janys35
hodnocení

0x
Předsedovi řekněte, ať sousedka řeší spory nejprve s Vámia ne s ním.

hodnocení

0x

Nechte blbku žít, však ona se zadusí sama. Předseda se jí bojí, tak machruje. To byste nevěřil, jakou máme předsedkyni my, ta je přesvědčená, že barák je její a všichni jsou její školní třída, a je to docela prča. genehawkins® to tady řeší nejvtipněji. Tak přeji úspěch a úsměv! A...klídek! :)

krtek6

u nás to zas funguje tak, že náš pan předseda si hraje v součinnosti se správkyní na chytráky, ale základní věci neznají...a já je tam pak musím opravovat, že to co ti 2 vymysleli není legální nebo možné *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]