Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna zasuvky v paneláku

Od: rvalis odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, potřebuji poradit se zapojenim zásuvky ABB classic. Provedl jsem výmenu a nefunguje. Proud do zásuvky jde. Mám vše zapojené spravně? Předem děkuji za odpověď Vališ
Výměna zasuvky v paneláku

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Z fotky toho nejde moc poznat. A zásuvka není počítač, aby do ní šel proud a přitom nefungovala.
Zkus dát lepší fotku, nasvítit to - tohle je jak když jsi to fotil kalkulačkou...

asd1
hodnocení

2x

Pokud to je dobře zapojený tak může být zlomený drát. A když jde fáze tak to bude N nebo i PE = považuj to za nebezpečné, nutno proměřit..

berger*

Ještě - je to nasmyčkovaný,takže pokud nejde tato kvůli zlomené nule,zkontrolujte i další zásuvky...

berger*
hodnocení

1x

Měříte fázovkou,že? Sežeňte vadasku a třeba zjistíte,že nemáte nulu - zlomený drát...

rvalis
hodnocení

Přikládám lepší fotku. Zlomený drát je možný. Rozvody jsou v hliníku.
Výměna zasuvky v paneláku #2
asd1

Přijde mi, žer neni zapojenej nulák - zelenej je jen na kolík a pak místo pokračování na nulu jen čumí do vzduchu...

hodnocení

0x

Asi se vám to zlomilo při montáži. Demontujte zásuvku a lehce zatlačte el. šroubovákem na vodiče a ten který neklade odpor je zlomený v bužírce. bude potřeba ho napojit ve wagosvorce.

PS: A ten pravý vrut patří ne do elektriky ale do nábytku - vyměnit!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]