Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Izolace Isover vs Knauf

Od: ales1* odpovědí: 16 změna:

Poradíte mi prosím, co je lepší a proč? Chci koupit izolaci v rolích a rozhoduji se mezi Isoverem a Knaufem. Když si odmyslím lambdy a tepelné odpory, která izolace je lepší z hlediska práce?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

0x

já bych tedy právě myslel jen na ty odpory a lambdy protože špinavou práci budu dělat jen jednou (možná jen jeden jediný den), účty platit desítky let.

ales1*
hodnocení

tak to já samozřejmě také. Ale třeba co jsem se poptával, tak nejnižší lambdy berou jen na celé palety, nikoliv role a co bych dělal se zbytkem. Proto se ptám, jak to je, co je lepší, co se musí drátkovat atd. Když to srovnám, tak jedni mají lambdu 0,35 a druzí 0,33 nebo 0,36, což zase už ta desetinka není závratný rozdíl.

Myslim ze domluvit si dodavku "na role" a ne "na palety" neni zadny problem u vsech stavebnin co jich u nas v okoli znam. Zkuste se poptat jinde. Dratkovat se podle me musi vsechny vaty. (Mluvime-li o zatepleni podkrovi).

ales1*
hodnocení

No asi jak kde. Mě tvrdí, že právě ta Knauf 0,035 že nejde moc na odběr, že ji nechtějí mít skladem. Ale asi záleží na velikosti stavebnin. Bohužel u nás v okolí tomu tak není a berou ji jen na palety. Na stránkách isoveru na instruktážním videu ukazují izlolaci mezi krokve a tam vatu z rolí nijak nedrátkovali, držela sama.

Ona kdyz se urizne spravne asi o 1,5 cm delsi tak hned po montazi drzi, ale staci aby byl prez noc trosku vetsi vitr a ta difuzni folie nad vatou vam tu vatu spolehlive "vyplaca" ven. Na svem dome bych to bez dratkovani nikdy nedelal.

hodnocení

0x

Aleši, odpověď na Vaši otázku je. "Nepoznáte to" Přesněji, jaký isover myslíte, páč to je obchodní název pro polskou i německou vatu.

Takhle kdyby jste se zeptal, potřebuji 180 metrů s lambdou xy, tak pak se můžeme bavit i o ceně, kvalitě atd.

ales1*
hodnocení

Myslel jsem dát na šikminy Isover Urirol Profi v tloušťce 180 mm a přes to dát Orsil Uni v tlouťce 100 mm. Na strop pak dát Unirol Profi 150 mm plus Unirol Profi 120 mm. A druhá varianta byla Knauf TI 135 U - na šikminy dát 180 + 100 mm a na strop dát 160 + 120 mm. Tohle jsou moje dvě varianty co vybírám.

Proč Uniroll a UNI, proč míchat sklo a čedič? Uni má lepší lambdu, ale jedražší jak Orsík, ten je zase hutnější a lépe drží mezi krokvemi.

Co zkusit dcd-ideal.cz/...

ales1*

U Knaufu mi jejich technik také poradil že není problém dát Classic 039 a jako druhou vrstvu dát TP 115, tak proto jsem usoudil, že u Uniroll a UNI nebude také problém. Nebo v čem je problém?

Aleši, já nepíšu o žádném problému, jen se ptám proč? Klidně můžete míchat různé izolace. Ale proč? Zbyde Vám třeba balení až dvě Unirollu, třeba i UNI, ale to nevadí, vždy se najde zdůvodnění.

ales1*

Proto, abych tím mícháním dostal co nejlepší tepelný odpor. Nemůžu si dovolit dát na strop vrstvu 35 cm, ale jen 28 cm a už se dostanu na výšku stropu od podlahy 245 cm a to už budu zase tak na minimu pro výšku stropu co připouští norma.

asi tomu nerozumím, ale Unirol je lambda 0,033 a UNI je 0,036 tak proč UNI, když jehorší, dejte jen sklo.

ales1*
hodnocení

dobře. A když dám ten Unirol mezi krokve a pak jako druhou vrstvu Merino, je to lepší varianta?

Aleši, vy si ze mě střílíte? Páč Uni má lambdo 0,036 merino je uzké a 0,039

Proč dva druhy?

Unirol profi a hotovo, nebo

ales1*
hodnocení

Dobře, na šikminy a na strop dám celkem 28 cm Unirolu (18 + 10 cm) a ještě k tomu na půdičce bude šikmina zateplená také unirolem ale jen 18 cm. Je to tak dobře nebo je na stropě zbytečné tolik izolace, když ještě bude zateplená šikmina půdičky?

strop a šikmina do 45° sklonu je nastejno, a síla musí být větší, kdežto na svislé stačí méně. Ale čím více izolace tím lépe, (samozřejmě s rozumem)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]