Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obal na kotel aby nepromrzl

Od: pep28 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den

chci se zeptat budu kupovat nový kotel Dakon Dor 4F 24 prý nesmí být v zimě musí být v teple já ho budu muset dát do kolny a tam mrzne, protože jí nevytápím, tak mi bylořečeno, že musím udělat jako takovou místnost z desek OSB SÁDROKARTÓN, atp. a na desky mám dát skelnou vatu, aby nepromrzla míslíte, že to bude stačit? Trámy a na trámy přidělat OSB desky , aby byl kotel schovyný nebude to ničemu vadit? šířka 2,60 a výška 2,50 m a nebo stačí jenom udělat okolo kotle třeba 0,5 m x 0,5 m aby nepromzlo?

Děkuji za odpověď

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusger*
hodnocení

2x

Tvoje řešení se mi moc nelíbí, nejde jen o topný okruh, ale i o chladící smyčku a do ní nemrznoucí aditivum přidat nejde. Ale taky provozovaný kotel by měl mít i přijatelný komfort obsluhy, zvláště v mrazu, dešti, kdy budeš o to víc topit. Podle popisu to připomíná tak půlku minulého století, kdy se rozšiřovalo centrální topení do domků.

ka
hodnocení

1x

A co do kotle dát připravek proti zamrznutí?

av-equen.cz/...

jendad
hodnocení

1x

Běžně se ve světě používají venkovní kotle.

Automaticky se tam používá nemrznoucí kapalina . A to i do podlahovek třeba u tepelných čerpadel . Ono třeba v kanadě když máte -40°c a pár dní výpadek tak to nesmí nikde zamrznout.

hodnocení

0x

"prý nesmí být v zimě a musí být v teple"

Ten kdo ti řekl takovou informaci, tak ten ti ji musí i vysvětlit.

Podle mojí logiky může být kotel uskladněn kdekoliv a je mu jedno jestli svítí slunce nebo mrzne. Pouze musí být chráněn proti dešti a vlhkosti.

Podle mne stačí nechat kotel zabalený, nebo přes kotel přehodit velký igelitový pytel.

A dokud do kotle nenapustíš vodu, tak ani mráz ocelovým plechům kotle neuškodí.

pep28
hodnocení

kotel se bude používat takže bude napuštěný vodou problém je že netopíme přes noc a až odpoledne se rozdělává oheň až do večera a znova

hodnocení

0x

První co mě napadá, možnost požáru.
Kotel na uhlí, uvnitř dřevěné bedny, umístěný v kůlně (většinou dřevěné a většinou přilepené poblíž baráku).
Takže za mě tu "místnost" udělat z něčeho nehořlavého, to pak zaizolovat vatou. Nezapomenout na prostor k čištění a přívod vzduchu.
Místo topné vody nemrznoucí prostředek. Nebude to stát pár korun. :(
Trubky hodit do tubexu a ještě pořádně omotat vatou, ať netopíte pánu bohu do oken.

mak*
hodnocení

0x

Kotel, ve kterém se topí přeci nezamrzne. A pokud se v něm netopí, tak je jen otázkou času, za jak dlouho zamrzne. Bez izolace zamrzne poměrně rychle, dobře zaizolovaný vydrží déle, ale pokud venku mrzne a uvnitř není zdroj tepla, tak se bude stále vnitřní teplota blížit té venkovní. Jediný zdroj tepla, se kterým můžete počítat je podlaha (teplo ze země).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]